ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 3 ώρες την εβδομάδα περιορίστηκε το online gaming για τους ανήλικους στην Κίνα

0

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα, οι κινέζικες πλατφόρμες online gaming όπως οι Tencent και NetEase είναι υποχρεωμένες πια να περιορίσουν το online gaming για τους ανήλικους χρήστες τους στις 3 ώρες την εβδομάδα.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών θα περιοριστούν σε μία ώρα online gaming μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, και κατά τη διάρκεια των εορτών. Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον κανονισμό που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και που περιόριζε το παιχνίδι στη μιάμιση ώρα την ημέρα – για τις περισσότερες ημέρες.

Οι εταιρείες παιχνιδιών θα πρέπει να περιορίσουν το παιχνίδι εκτός των συγκεκριμένων ωρών σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και θα πρέπει να έχουν ήδη υιοθετήσει ένα σύστημα ταυτοποίησης για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι νέοι κανόνες.

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα λένε πως θα συνεργαστούν επίσης με γονείς και σχολεία για να καταπολεμηθεί ο εθισμός στα παιχνίδια που συναντάται έντονα στις μικρές ηλικίες στην Κίνα.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή στις 30 Αυγούστου του 2021 και θεσπίστηκαν μόλις ένα μήνα μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου από τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που χαρακτήριζε το online gaming ως «πνευματικό όπιο». Αν και η φράση αφαιρέθηκε στη συνέχεια, ο τόνος του άρθρου σηματοδοτούσε ότι η κρατική παρέμβαση θα ήταν αναπόφευκτη.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ