ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η φόρτιση 200W της Xiaomi μειώνει αισθητά τη χωρητικότητα της μπαταρίας

0

Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi ανακοίνωσε την ταχεία φόρτιση στα 200W, ένα μεγάλο βήμα σε σύγκριση με τα 120W που είναι διαθέσιμη σε κάποια smartphone. Η εταιρεία μαζί με την ανακοίνωση, παρουσίασε πως μέσα σε μόλις 8 λεπτά, κατάφερε να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία 4,000mAh. Αυτό όμως γίνεται με αντίτιμο τη ζωή της μπαταρίας.

Σύμφωνα με ένα Q&A που δημοσιεύθηκε από τη Xiaomi, μια από τις ερωτήσεις είναι οι επιπτώσεις στη μπαταρία μετά από μακροχρόνια χρήση. Όπως είπε η εταιρεία, μετά από 800 κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης στα 200W, η μπαταρία αναμένεται να υποβαθμιστεί, με τη χωρητικότητά της να είναι λίγο παραπάνω από 80% της αρχικής χωρητικότητας.

800 κύκλοι φόρτισης και εκφόρτισης αντιστοιχούν σε περίπου δύο χρόνια, το οποίο σημαίνει πως μια συσκευή με μπαταρία 4,000mAh θα έχει χωρητικότητα περίπου 3,200mAh. Παρομοίως, μια συσκευή με 5,000mAh θα έχει χωρητικότητα περίπου 4,000mAh μετά από δύο χρόνια.

Η φθορά αυτή είναι στα ίδια επίπεδα με τη φόρτιση 125W της Oppo, που ανακοινώθηκε πέρυσι. Η Oppo τότε δήλωσε πως μετά από 800 κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης στα 125W, η μπαταρία θα υποβαθμιστεί στο 80% χωρητικότητας, ενώ είχε προσθέσει πως με φόρτιση 65W θα υποβαθμιστεί μόλις στο 91%.

Τέλος, σύμφωνα με τη Xiaomi, το Κινεζικό κανονιστικό πρότυπο για υποβάθμιση της μπαταρίας προβλέπει 60% χωρητικότητα μετά από 400 κύκλους. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο για τη ζωή της μπαταρίας όταν το κοινό κρατάει για αρκετό καιρό μια συσκευή. Ουσιαστικά το κανονιστικό πρότυπο σημαίνει πως μια συσκευή με 4,000mAh θα πέσει στα 2,400mAh μέσα σε μόλος ένα χρόνο χρήσης, προσφέροντας οριακά 12 ώρες χρήσης σε μια μοντέρνα συσκευή με 5G, οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και άλλα χαρακτηριστικά.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ