ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Dyson ετοιμάζει οδοντόβουρτσα με ενσωματωμένο σύστημα εφαρμογής οδοντόπαστας

0

Η Dyson έχει «φτιάξει» το όνομα της με την πώληση εξαιρετικά επιτυχημένων «έξυπνων» οικιακών συσκευών και πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποιες αιτήσεις της για διπλώματα ευρεσιτεχνίας μίας οδοντόβουρτσας με ενσωματωμένο σύστημα εφαρμογής οδοντόπαστας ή σύστημα ξεπλύματος.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία αίτηση για την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στις 22 Απριλίου του 2021, η συσκευή αναφέρεται ως μία συσκευή στοματικής υγιεινής, η οποία διαθέτει στο κάτω μέρος της ένα επαναγεμιζόμενο δοχείο για την αποθήκευση κάποιου υλικού ή υγρού που φτάνει στην στοματική κοιλότητα του χρήστη της μέσω της κεφαλής της οδοντόβουρτσας.

Στην αίτηση κατοχύρωσης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν γίνεται γνωστό αν πρόκειται για οδοντόπαστα ή κάποιο άλλο υγρό ωστόσο στην πατέντα γίνεται αναφορά και σε «μεσοδόντιο καθαρισμό» οπότε ενδέχεται η οδοντόβουρτσα να αναλαμβάνει και τον ρόλο μίας συσκευής σαν αυτές που κατασκευάζει η εταιρεία Waterpik® και που στέλνει με πίεση το νερό ανάμεσα στα ούλα και στα δόντια ως εναλλακτική λύση στο οδοντικό νήμα.

Από την αίτηση γίνεται επίσης γνωστό ότι διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία με το σύστημα παροχής νερού να ενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης πατήσει κάποιο κουμπί. Στην αυτόματη λειτουργία, η κεφαλή της οδοντόβουρτσας μπορεί να «αισθανθεί» όταν κινείται από δόντι σε δόντι και όταν βρίσκεται πάνω από το κενό που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο δόντια το ακροφύσιο στέλνει νερό για να καθαρίσει τα σημεία ανάμεσα στα δόντια. Λέγεται ότι η συγκεκριμένη προηγμένη οδοντόβουρτσα θα στοιχίζει μεταξύ $200 και $400 όταν κυκλοφορήσει στην Αμερικάνικη αγορά.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ