ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Sony έχει πουλήσει μέχρι σήμερα σχεδόν 8 εκατομμύρια PlayStation 5

0

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά έστω και ελάχιστα τα 7,6 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 που είχε διαθέσει η Sony λίγο μετά το λανσάρισμα το 2013. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος αν η Sony μπορούσε να κατασκευάσει και να διαθέσει στην αγορά περισσότερες κονσόλες, μια κατάσταση που δεν αναμένεται να ομαλοποιηθεί πριν τα τέλη του έτους. Ο λόγος εκτός από την τεράστια ζήτηση είναι και η έλλειψη σε τσιπ που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση η Sony βρίσκεται αρκετά κοντά στις αρχικές της ανακοινώσεις που για πώληση 8 εκατομμυρίων PlayStation 5 μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους που συμπληρώνεται σύντομα. Επιπλέον συνεχίζονται οι πωλήσεις του PlayStation 4 με 1 εκατομμύριο ακόμα κονσόλες να προστίθονται στο σύνολο των 116 εκατομμυρίων που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα από το 2013.

Παράλληλα η Sony γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία PlayStation Plus που επιτρέπει στους κατόχους της κονσόλας να παίξουν multiplayer παιχνίδια, διαθέτει πλέον 47,6 εκατομμύρια συνδρομητές, σημειώνοντας αύξηση 1.1 εκατομμυρίου από πέρσι ή αλλιώς 14.7%. Το PlayStation Network απαριθμεί συνολικά 109 εκατομμύρια συνδρομητές.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ