ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επίσημο: Η LG αποσύρεται από την mobile αγορά

0

Οι φήμες για την απόσυρση της LG από τη mobile αγορά κυκλοφορούσαν από την αρχή της χρονιάς και τώρα η εταιρία έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα πως κλείνει το τμήμα των smartphones, αφού σημείωνε απώλειες για έξι συναπτά έτη που τις κόστισαν συνολικά $4.5 δισεκατομμύρια.

Η LG είχε φέρει αρκετές καινοτομίες στις μέρες της, όπως τις ultra-wide κάμερες και είχε γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Η αγορά όμως έγινε “απίστευτα ανταγωνιστική” όπως σημείωσαν στελέχη της και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τόσο στο hardware όσο και στο software ήταν αρκετά για να μην της επιτρέψουν να ανακάμψει.

Από εδώ και πέρα η LG θα εκμεταλλευτεί την mobile τεχνογνωσία της για να αναπτύξει τεχνολογίες όπως το 6G και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα σε άλλους τομείς της αγοράς όπως εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, smart homes, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, διασυνδεδεμένες συσκευές κ.α. Οι υπάρχουσες mobile συσκευές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν after-sale υποστήριξη και αναβαθμίσεις “για χρονική περίοδο που θα διαφέρει ανά περιοχή”. Το κλείσιμο του mobile τμήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ