ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple θα αποθηκεύσει 240MWh σε μπαταρίες της Tesla

0

Η Apple θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας που προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές της στην κεντρική Καλιφόρνια. Οι εγκαταστάσεις θα είναι δίπλα σε μία ηλιακή φάρμα 160 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Cupertino, που προσφέρει ήδη ενέργεια για όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην πολιτεία των ΗΠΑ. Το νέο project θα μπορεί να αποθηκεύει 240MWh ενέργειας ή αν θέλετε αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτηθούν 7.000 νοικοκυριά για μία μέρα.

Η ηλιακή φάρμα προσφέρει τώρα 130 megawatts ηλεκτρισμού στις εγκαταστάσεις της Apple κατά τη διάρκεια της μέρας, ωστόσο δεν προσφέρει τίποτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, η Apple αποφάσισε να κατασκευάσει “το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες στις ΗΠΑ”. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει 85 “megapacks” της Tesla, τα οποία θα αποθηκεύουν 60MW.

    Η πρόκληση με την καθαρή ενέργεια – ηλιακή και αιολική – είναι πως είναι εξ ορισμού διακοπτόμενη. Αν μπορούμε να το κάνουμε και να δείξουμε πως δουλεύει για μας, απομακρύνει τις ανησυχίες για διακοπές και βοηθά στο δίκτυο όσον αφορά τη σταθεροποίησή του. Είναι κάτι το οποίο μπορούν να μιμηθούν ή να βελτιώσουν άλλες εταιρίες. – Lisa Jackson, Αντιπρόεδρος Περιβάλλοντος, Πολιτικής και Κοινωνικών Πρωτοβουλιών της Apple

Η Apple σκοπεύει να μοιραστεί την τεχνογνωσία και τα δεδομένα της από τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων με άλλες εταιρίες. Σημείωσε επίσης πως πλέον 110 από τους προμηθευτές της ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν καθαρή ενέργεια για το κομμάτι της συνεργασίας τους με την Apple, με αποτέλεσμα να παράγονται 8 gigawatts καθαρής ενέργειας ή το ισοδύναμο της αφαίρεσης 3.4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο. Η Apple έχει ως στόχο να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα από την αλυσίδα προμηθευτών της μέχρι το 2030.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ