ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα αφαιρεί posts παραπληροφόρησης σχετικά με εμβόλια

0

Το Facebook ανακοίνωσε πως επεκτείνει τη λίστα με τους ψευδείς ισχυρισμούς περί υγείας που διαγράφει, για να περιλαμβάνει και την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια γενικότερα, όπως για παράδειγμα πως είναι τοξικά ή προκαλούν αυτισμό. Θα αφαιρεί πλέον επίσης και ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον κορωνοϊό, το εμβόλιο του, καθώς επίσης και ισχυρισμούς πως η COVID-19 προήλθε από ιό που κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο και πως είναι ασφαλέστερο να κολλήσεις κορωνοϊό από το να κάνεις το εμβόλιο. Απαγορεύονται επίσης διαφημίσεις με αυτούς τους ισχυρισμούς στην πλατφόρμα.

Επιπλέον θα αφαιρέσει groups, pages και λογαριασμούς οι οποίοι επαναλαμβανόμενα μοιράζονται ισχυρισμούς που έχουν καταρριφθεί από την επιστημονική κοινότητα, γύρω από το θέμα του κορωνοϊού.

Έως τώρα, η πολιτική του Facebook ήταν να μειώνει το reach τέτοιων posts και η διαγραφή τους ήταν σπάνια και γινόταν μόνο όταν θεωρούταν πως θα προκαλέσουν “άμεση ζημιά”. Το Facebook τόνισε επίσης πως θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν πού και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ