ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Xiaomi παρουσίασε concept για smartphone με ιδιαίτερη Quad-curved Waterfall Display

0

Πριν μερικές μέρες, η Xiaomi παρουσίασε το Mi Air Charger, που θα επιτρέπει ασύρματη φόρτιση από απόσταση μερικών μέτρων. Και σήμερα, μας αποκάλυψε το νέο της concept ενός Quad-curved smartphone όπου η οθόνη "απλώνεται" σε κάθε πλευρά της συσκευής.

Από το teaser video που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξεχωρίζει το στυλ και η ομορφιά του, αλλά πολλοί αναρωτήθηκαν που θα βρίσκονται οι θύρες φόρτισης και ακουστικών, με την προϋπόθεση να έχει θύρες. Όπως είπε η εταιρεία, η οθόνη έχει κλίση 88 μοιρών και στις τέσσερις πλευρές του smartphone, καταφέρνοντας αυτή τη καινοτομία στην οθόνη μέσω μιας διαδικασίας που αποκαλεί 3D bonding process.

Σίγουρα δείχνει εντυπωσιακό. Αλλά με μια περιμετρική οθόνη, έρχεται το ερώτημα πως θα το κρατάει κανείς στα χέρια του, χωρίς να αναγνωρίζει είσοδο κατά λάθος από τις πλαϊνές επεκτάσεις οθόνης. Άλλο σημείο που τραβάει τα βλέμματα είναι τα μαύρα σημεία στις γωνίες που χαλάνε την αισθητική της συσκευής, αλλά μιας και μιλάμε για concept, δεν πρόκειται για τον τελικό σχεδιασμό.

Μετά έρχεται και το ερώτημα της χρηστικότητας, όπως και η αντοχή και ανθεκτικότητα της οθόνης, από πτώσεις και γενική καθημερινή χρήση. Και η πλήρη απουσία θυρών (τουλάχιστον για την ώρα), ίσως απαιτεί άλλες μεθόδους φόρτισης.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε οθόνες να ξεφεύγουν πέρα του συνηθισμένου, καθώς το 2019 η Xiaomi έκανε κάτι ανάλογο με το Mi Max Alpha. Αξίζει να τονίσουμε πως είναι concept το οποίο πιθανότατα θα υποστεί αλλαγές στο μέλλον, με την ελπίδα να δοθεί έμφαση και στις ανησυχίες του κοινού.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ