ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πρωτοβουλία της Samsung Galaxy Upcycling, θα μετατρέπει τα παλαιότερα smartphones σε IoT συσκευές

0

 Ενημερώσεις στο λογισμικό θα μπορούν να μετατρέψουν τα παλιά κινητά σε συσκευές παρακολούθησης για μικρά παιδιά ή ακόμη και αισθητήρες φωτός.

Πριν από λίγα χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Galaxy Upcycling, μία προσπάθεια για την επαναχρησιμοποίηση παλαιότερων smartphones στη μορφή κάποιας άλλης χρήσιμης συσκευής. Από τότε όμως δεν είχαν υπάρξει νεότερα, μέχρι σήμερα. Η Samsung στην έκθεση CES 2021 ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτής της πρωτοβουλίας κατά την οποία τα παλιά Galaxy κινητά θα μπορούν να μετατραπούν σε IoT συσκευές, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν μέρος του υπόλοιπου smart home οικοσύστηματος, παρά να κάθονται απενεργοποιημένα μέσα στο συρτάρι.

Για να ενεργοποιήσει αυτές τις νέες δυνατότητες, η Samsung θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν πώς επιθυμούν να επαναχρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους. Ένα παράδειγμα που έδωσε η εταιρία ήταν η χρήση ενός παλιού Galaxy τηλεφώνου ως συσκευή παρακολούθησης μωρού. Το Galaxy θα μπορεί να ακούει πότε ξυπνάει το μωρό και να στέλνει μια ειδοποίηση στο τηλέφωνο των γονιών. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν η χρήση ενός τηλεφώνου για την ανίχνευση αλλαγών στον περιβάλλοντα φωτισμό ενός δωματίου για την αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων. Έτσι, αν ο χρήστης δεν είναι στο σπίτι, αλλά αφήνει για παράδειγμα το κατοικίδιό του πίσω, τα φώτα θα μπορούν να ανάβουν αυτόματα καθώς έξω σκοτεινιάζει.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ήδη μετατρέψει τις παλαιότερες συσκευές τους. Κάποια iPhone ήδη χρησιμοποιούνται για παράδειγμα για τον έλεγχο του θερμοστάτη από απόσταση ενώ κάποια iPad βρίσκονται τοποθετημένα στο ψυγείο για την αναζήτηση συνταγών. Το γεγονός όμως ότι μία μεγάλη εταιρία όπως η Samsung θα προσφέρει επίσημη υποστήριξη για αυτές τις νέες λειτουργίες, είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Όπως συμβαίνει συχνά με τις ανακοινώσεις της CES, δεν είναι γνωστό για την ώρα πότε ακριβώς η νοτιοκορεάτικη εταιρία θα αρχίσει να προωθεί αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, αν και ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ