ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Mercedes αποκαλύπτει οθόνη 56 ιντσών για τα ηλεκτρικά μοντέλα της

0

Αντί να ενσωματώσει πολλές οθόνες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, η Mercedes αποφάσισε να δημιουργήσει μία τεράστια ενιαία οθόνη την οποία ονομάζει “Hyperscreen”. Στα πλαίσια της CES 2021, η εταιρία αποκάλυψε την οθόνη των 56 ιντσών που θα φέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα της σειράς EQS. Το ενδιαφέρον είναι πως η οθόνη είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη, φέρνοντάς την απολύτως στις ανάγκες του χρήστη, με τις ενδείξεις, το σύστημα infotainment και οθόνη για το συνεπιβάτη σε ένα και μόνο συνεχή σχεδιασμό, χωρίς αχρείαστα στοιχεία.

Η οθόνη είναι OLED με Gorilla Glass και η φωτεινότητά της προσαρμόζεται χάρη σε μία κάμερα και έναν αισθητήρα φωτός. Διαθέτει επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή και 24GB RAM. Το interface βασίζεται αρκετά στην τεχνητή νοημοσύνη η οποία κάνει προτάσεις στον οδηγό. Για παράδειγμα θα προσφερθεί να καλέσει μια επαφή σας αν μιλάτε συχνά με αυτήν όταν οδηγείτε, αλλά αν κάποιος άλλος οδηγεί το αυτοκίνητο δε θα κάνει την πρόταση. Φυσικά πλήκτρα δεν υπάρχουν και το όλο interface βασίζεται σε touch λειτουργίες και φωνητικές εντολές. Το μοναδικό αναλογικό στοιχείο είναι οι αεραγωγοί στις άκρες της οθόνης.

Ο κάθε οδηγός θα έχει τις δικές του ρυθμίσεις καθίσματος, φωτισμού, ραδιοφωνικών σταθμών και άλλα, οι οποίες θα ενεργοποιούνται αυτόματα χρησιμοποιώντας τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας (αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αναγνώριση προσώπου), ενώ θα μπορούν ακόμα και να μεταφερθούν σε άλλα οχήματα Mercedes.

Τα νέα μοντέλα που θα ενσωματώνουν την Hyperscreen αναμένονται στα τέλη του 2021.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ