ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρεκόρ πυρηνικής σύντηξης με λειτουργία για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα

0

Τα πεπερασμένα αποθέματα ορυκτών καυσίμων στον πλανήτη δεν αφήνουν άλλη επιλογή στον άνθρωπο από το να αναζητήσει άλλες μορφές ενέργειας. Η πυρηνική σύντηξη είναι κάτι που ερευνάται εδώ και χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει κάποιες εξελίξεις στο θέμα. Αυτήν τη φορά τα νέα έρχονται από την Νότια Κορέα, η οποία ενεργοποίησε τον αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης KSTAR (Korea Superconducting Tokamak Advanced Research), καταφέρνοντας να διατηρήσει την αντίδραση για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα στους 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου.

Τα 20 δευτερόλεπτα μπορεί να ακούγονται λίγα, αποτελούν όμως ρεκόρ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες σύντηξης. Συνήθως τέτοιους είδους πειράματα δεν ξεπερνούν τα 10 δευτερόλεπτα, ενώ η προηγούμενη προσπάθεια του KSTAR το 2019 διήρκησε μόλις 8 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα του KSTAR θα μοιραστεί τα αποτελέσματα των δοκιμών της με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στο Συνέδριο Πυρηνικής Σύντηξης που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο. Τελικός στόχος του KSTAR είναι να καταφέρει συνεχή λειτουργία 300 δευτερολέπτων μέχρι το 2025.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ