ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Amazon λανσάρει ηλεκτρονικό φαρμακείο

0

Οι prime συνδρομητές θα έχουν προνόμια όπως δωρεάν παράδοση συνταγογραφημένων φαρμάκων αλλά και διάφορες εκπτώσεις.

Η Amazon μπαίνει στην αγορά των φαρμάκων με τη νέα υπηρεσία Amazon Pharmacy, η οποία θα προσφέρει παράδοση στο σπίτι για συνταγογραφημένα φάρμακα. Οι χρήστες θα μπορούν να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό που θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση υγείας τους, τυχόν ιατρικά ζητήματα όπως αλλεργίες ή συνταγές που λαμβάνουν τακτικά από τον γιατρό τους.

Το Amazon Pharmacy θα προσφέρει μία σειρά από επώνυμα και μη φάρμακα, ανάμεσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα πιο συνήθη συνταγογραφημένα φάρμακα όπως ινσουλίνη, κρέμες στεροειδούς δράσης, φάρμακα για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κι άλλα για πονοκεφάλους και ημικρανίες. Σημαντικό, ότι το Amazon Pharmacy δεν θα μπορεί να εμπορεύεται οπιοειδή φάρμακα όπως για παράδειγμα αυτά που περιλαμβάνουν οξυκωδόνη (oxycontin).

Ως συνήθως, οι συνδρομητές Prime θα έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους απλούς πελάτες. Πλεονεκτήματα όπως δωρεάν παράδοση εντός 2 ημερών αλλά και εκπτώσεις σε φάρμακα. Η Amazon ισχυρίζεται ότι τα Prime μέλη θα είναι σε θέση να εξοικονομήσουν έως και 80% έκπτωση σε γενικά φάρμακα και 40% έκπτωση σε επώνυμα φάρμακα όταν πληρώνουν χωρίς να έχουν ασφάλιση. Το Amazon Pharmacy θα είναι διαθέσιμο σε 45 πολιτείες με αυτές που δεν καλύπτονται επί του παρόντος να είναι η Χαβάη, το Ιλλινόις, το Κεντάκι, η Λουιζιάνα και η Μινεσότα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthcare Weekly, η βιομηχανία φαρμάκων στις ΗΠΑ έχει αγορά ύψους $321 δισεκατομμυρίων, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 3%, κυρίως λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των παραδόσεων στο σπίτι. Δεδομένης της ικανότητας της Amazon στον τομέα των logistics και του δικτύου αποθηκών που έχει αναπτύξει, η είσοδός της σε αυτό τον χώρο φαίνεται λογική. Και σε μια εποχή που περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας, η προοπτική παράδοσης φαρμάκων είναι ακόμη πιο ελκυστική.

Ο αντιπρόεδρος της Amazon Βορείου Αμερικής, Doug Herrington είπε:

    Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους μένοντας στο σπίτι, το φαρμακείο είναι μια σημαντική και αναγκαία προσθήκη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon.

 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ