ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναλυτικές πληροφορίες για το τι θα περιέχει η επερχόμενη σειρά Galaxy S21 της Samsung

0

Αυτή τη φορά από το Android Police, το οποίο αναφέρει ότι η Samsung θα ανακοινώσει στα μέσα Ιανουαρίου τη νέα σειρά Galaxy S στα μέσα Ιανουαρίου, και η οποία θα αποτελείται από τρία μοντέλα. Και τα τρία θα ενσωματώνουν το Snapdragon 875, το κορυφαίο SoC της Qualcomm που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα ενώ η Samsung θα ακολουθήσει την πολιτική του διαφορετικού chipset σε άλλες αγορές, επιλέγοντας το Exynos 2100 πιθανόν για την Ευρώπη. Τα Galaxy S21 και S21 Plus θα υποστηρίζουν 5G όπως επίσης Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1. Η Ultra και καλύτερη έκδοση της σειράς θα διαφοροποιείται και στο κομμάτι αυτό, υποστηρίζοντας το πιο εξελιγμένο Wi-Fi 6E, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για διπλάσιες επιδόσεις από το Wi-Fi 6.

Τα μεγέθη των μπαταριών ξεκινάνε από τα 4,000mAh για το Galaxy S21, 4800mAh για το S21+ και καταλήγουν στα 5.000mAh για το S21 Ultra. Φυσικά και οι τρεις συσκευές θα τρέχουν Android 11 με OneUi 3.1.

Σε ότι αφορά τις οθόνες, το S21 θα ενσωματώνει οθόνη 6.2 ιντσών, το Plus μοντέλο 6,8 ιντσών ενώ το Ultra κάτι παραπάνω, στις 6,9 ίντσες. Τα πρώτα δύο μοντέλα θα έχουν ανάλυση FHD+ αλλά και ρυθμό ανανέωσης 120Ηz κάτι που στην περίπτωση του Ultra θα προσαρμόζεται αυτόματα, και με την ανάλυση να ανεβαίνει στην WQHD+. Ακόμα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Ultra μοντέλου είναι η φωτεινότητα 1600nits, τo 3.000.000:1 contrast ratio αλλά και και η υποστήριξη S Pen, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη φορά που ένα Galaxy S μοντέλο υποστηρίζει το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της άλλης σειράς της Samsung, των Galaxy Note.

Τα Galaxy S21 και Galaxy S21 Ultra θα έχουν το ίδιο κύριο σύστημα φακών με βασικό αισθητήρα στα 12MP, τηλεφακό στα 64MP και υπερευρυγώνιο φακό στα 12MP. Το Ultra μοντέλο θα έχει 4 αισθητήρες, με τον κύριο να έχει ανάλυση 108MP όπως και ο προκάτοχός του όμως στην ουσία θα αποτελεί τη δεύτερη γενιά του. Στο Ultra μοντέλο ο υπερευρυγώνιος φακός θα έχει ανάλυση 12MP, με τη συσκευή να υποστηρίζει ακόμα και 10x οπτικό zoom. Στην εγγραφή βίντεο, θα υπάρχει η λειτουργία ταυτόχρονης εγγραφής βίντεο από τη μπροστινή και τη πίσω κάμερα ενώ όλες οι κάμερες θα υποστηρίζουν εγγραφή στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Περιμένουμε να δούμε πάντως και καλύτερη υποστήριξη εγγραφής στη 8K ανάλυση και στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Jon Prosser όπου έχει και στο παρελθόν δώσει αξιόπιστες πληροφορίες, έχει αναφέρει ότι τα αποκαλυπτήρια ολόκληρης της σειράς θα πραγματοποιηθούν στις 14 Ιανουαρίου, με την κυκλοφορία των συσκευών να έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου του 2021. 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ