ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καταναλωτής αποζημιώθηκε για αγορά ελαττωματικού smartphone – To είχαν για επισκευή τόσο καιρό που έληξε η εγγύηση

0

Με επωφελή για τον καταναλωτή κατάληξη, ολοκληρώθηκε η διαχείριση της αγοράς ελαττωματικού smartphone, που ανέλαβε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Συγκεκριμένα, πρόσφατα , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε και διαχειρίστηκε καταγγελία καταναλωτή, κατά πανελλαδικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, η οποία αφορούσε ελαττωματικό προϊόν και συγκεκριμένα κινητό τηλέφωνο του οποίου η χρήση ήταν προβληματική.

Ο καταναλωτής παρήγγειλε και παρέλαβε από το κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο smartphone, αξίας 359,10 ευρώ, καταβάλλοντας το τίμημα των 221,90 ευρώ, λόγω εκπτωτικού κουπονιού. Από την παραλαβή του όμως και μετά, εμφανίστηκαν μια σειρά από προβλήματα για τα οποία ο καταναλωτής παραπονέθηκε στην πωλήτρια εταιρεία. Παρά το ότι υπήρξε αντικατάσταση των ελαττωματικών μερών (οθόνης κλπ.), τα προβλήματα συνεχίστηκαν και το επόμενο διάστημα.

Ο καταναλωτής απευθύνθηκε πολλές φορές στο κατάστημα, παραδίδοντας το τηλέφωνο για επισκευή και τελικά ζήτησε την αντικατάσταση του κινητού τηλεφώνου με καινούργιο, αφού, παρά τις επισκευές που έγιναν, αυτό δεν είχε την ικανοποιητική απόδοση που υποσχόταν ο κατασκευαστής.

Σημειωτέων ότι η διετής εγγύηση της συσκευής είχε ήδη παρέλθει κατά το χρονικό διάστημα που η συσκευή βρισκόταν στο Τεχνικό τμήμα της εταιρείας.

Ο καταναλωτής, απευθύνθηκε άμεσα στην Ε.Ε.Κ.Ε., ζητώντας την παρέμβαση της. Με τη διαμεσολάβησή της και αφού επισημάνθηκε στην εταιρεία πώλησης ηλεκτρικών ειδών η προφανής παράβαση του νόμου για την προστασία των καταναλωτών και του Αστικού Κώδικα, η εταιρεία δέχθηκε να αποζημιώσει τον καταναλωτή για το ελαττωματικό προϊόν, χορηγώντας του ισόποση πίστωση για αγορά οποιουδήποτε ηλεκτρικού είδους επιθυμούσε, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση από πλευράς του καταναλωτή.

Έως σήμερα, η Ε.Ε.Κ.Ε. επισημαίνει ότι έχει διαχειριστεί πληθώρα καταγγελιών που αφορούν τον τομέα Προϊόντα-Υπηρεσίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών αυτής της κατηγορίας, αφορούν ελαττωματικά προϊόντα, αγγίζοντας το ποσοστό του 62,8% των συνολικών καταγγελιών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

newsbeast,gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ