ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκατομμύρια δεδομένα από τα Booking.com & Hotels.com διέρρευσαν στο διαδίκτυο

0

Η ξενοδοχειακή αγορά ίσως έχει μπροστά της να ανέβει ένα μεγάλο Γολγοθά και να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας παράλληλα με την πανδημία. Η ιστοσελίδα Website Planet αναφέρει ότι η Prestige Software, η εταιρία που προμηθεύει με λογισμικό τις πλατφόρμες κρατήσεων ξενοδοχείων όπως τα Hotels.com, Booking.com και Expedia, άφησε εκατομμύρια δεδομένα επισκεπτών εκτεθειμένα στην υπηρεσία cloud αποθήκευσης Amazon Web Services S3. Τα αρχεία περιέχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια εγγραφές και συμπεριλαμβάνουν στοιχεία όπως ονόματα, πιστωτικές κάρτες, αριθμούς ταυτότητας και λεπτομέρειες κράτησης.

Δεν είναι σίγουρο για πόσο καιρό τα δεδομένα ήταν ανοιχτά διαθέσιμα ή αν κάποιος πήρε τελικά αυτά τα αρχεία. Η ιστοσελίδα Planet λέει ότι η «τρύπα» έκλεισε μια μέρα μετά την ενημέρωση στην υπηρεσία AWS με την Prestige να επιβεβαιώνει πως τα δεδομένα αυτά ήταν δικά της. Η ζημιά θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρή αν απατεώνες έχουν βρει τα δεδομένα. Η ιστοσελίδα Planet προειδοποίησε ότι αυτή η διαρροή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλούς κινδύνους όπως απάτες με πιστωτικές κάρτες, κλοπή ταυτότητας και απάτες τύπου phishing. Οι απατεώνες, αν είναι αρκετά τολμηροί, θα μπορούσαν ακόμη και να κλέψουν τις διακοπές κάποιου άλλου χρήστη.

Πρακτικά, ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει αυτή η διαρροή ίσως είναι περιορισμένος, δεδομένου ότι λίγοι ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, αυτό δείχνει τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν μεγάλες πλατφόρμες στηρίζονται και εξαρτώνται από τρίτους παρόχους. Η ασφάλεια σε μία υπηρεσία ή πλατφόρμα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της και μόλις μια ευπάθεια σε μια εταιρία είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ