ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η χρήση drone δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση

0

Σημαντικά προβλήματα θα συναντήσουν κάτοχοι αρκετά παλιών android smartphones και tablets οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Αυτό αναφέρει η εταιρεία Let's Encrypt, η οποία προειδοποιεί ότι όλα τα android smartphones που τρέχουν την έκδοση 7.1.1 Nougat και μικρότερη, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή πιστοποιητικό SSL που παρέχει από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το πιστοποιητικό SSL χρησιμοποιούν οι περισσότερες ιστοσελίδες του Internet και σίγουρα οι σημαντικότερες, κάτι που σημαίνει ότι ο κάτοχος μιας τέτοιας android συσκευής δεν θα μπορεί να τις φορτώσει στη συσκευή του η οποία θα εμφανίζει μήνυμα λάθους. Η τελική έκδοση του Android Nougat (έκδοση 7), ανακοινώθηκε από τη Google τον Αύγουστο του 2016.

Η Let's Encrypt, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, πιστοποιητικά SSL της οποίας χρησιμοποιούν εκατομμύρια websites από τη στιγμή που είναι εντελώς δωρεάν, αναφέρει ότι θα σταματήσει τον έλεγχο σχετικών πιστοποιητικών για Nougat συσκευές από τις 11 Ιανουαρίου, τερματίζοντας οποιαδήποτε υποστήριξη από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Μια προσωρινή λύση για κατόχους τέτοιων smartphone είναι η εγκατάσταση του Firefox, μια λύση που περιορίζεται σε επίπεδο browser και όχι εφαρμογών.

Είναι σύνηθες για πολλές εταιρείες όπως η Let's Encrypt να αποσύρουν την υποστήριξή τους σε υπηρεσίες και εφαρμογές που προσφέρουν για παλαιότερα λειτουργικά συστήματα δίνοντας έμφαση σε νεότερες εκδόσεις που έχουν άλλωστε και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Πάντως σύμφωνα με στοιχεία της Google από το Play Store, το 33,8% των χρηστών του Android, χρησιμοποιούν μια έκδοση παλαιότερη του Nougat 7.1, με κατασκευαστές να έχουν ήδη τερματίσει εδώ και καιρό οποιαδήποτε υποστήριξη των εκδόσεων αυτών.

Ο κατακερματισμός ή αλλιώς το fragmentation, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πλατφόρμας του Android, με τους κατασκευαστές να μην προχωρούν σε μακροχρόνια υποστήριξη των συσκευών τους με συνεχείς αναβαθμίσεις. Η κατάσταση αυτή δείχνει να αλλάζει το τελευταίο διάστημα όπου η Samsung, η Xiaomi και άλλοι κατασκευαστές έχουν δεσμευθεί για υποστήριξη 3 ετών σε ότι αφορά την αναβάθμιση στις μεγάλες εκδόσεις του Android, με τις ενημερώσεις ασφαλείας να κρατάνε λίγο περισσότερο. 

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ