ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το WhatsApp φέρνει λειτουργία μηνυμάτων που εξαφανίζονται

0

Η πασίγνωστη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε τη λειτουργία Disappearing Messages που θα επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν ο ένας στον άλλο μηνύματα τα οποία θα εξαφανίζονται έπειτα από 7 ημέρες. Μαζί με αυτή τη νέα λειτουργία, η εταιρία αναφέρει ότι θα φέρει και ένα βελτιωμένο εργαλείο διαχείρισης αποθήκευσης που θα επιτρέπει πιο λεπτομερή έλεγχο του τι είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνο και ποια αρχεία διαγράφονται, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα φίλτρα μεγέθους και ιστορικότητας.

Τα μηνύματα που εξαφανίζονται μπορούν να ενεργοποιηθούν για κάθε συνομιλία ξεχωριστά και όχι μαζικά. Ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το όνομα της επαφής και στη συνέχεια, αφού βρει τη συγκεκριμένη λειτουργία να την ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει. Μόλις η νέα λειτουργία ενεργοποιηθεί, αυτή διαγράφει αυτόματα τα μηνύματα από το νήμα συνομιλίας. Τα μηνύματα παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται να παραμείνουν στο χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου, αν προηγουμένως είχε ενεργοποιηθεί η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αυτή πρόλαβε να αποθηκεύσει τα μηνύματα που επρόκειτο να διαγραφούν.

Η νέα λειτουργία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε Android και iOS, με την ενημέρωση να γίνεται σταδιακά. Με άλλα λόγια, κάποιοι χρήστες θα λάβουν τη λειτουργία νωρίτερα από άλλους.

Όσον αφορά το επανασχεδιασμένο εργαλείο διαχείρισης αποθήκευσης,  αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Προς το παρόν, το WhatsApp συλλέγει όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο και τα απεικονίζει όλα σε ένα μέρος. Στο μέλλον, αρχεία που έχουν προωθηθεί πολλές φορές θα εμφανίζονται σε διαφορετικό μέρος σε σύγκριση με αρχεία μεγαλύτερα των 5MB.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα γνωρίζουν καλύτερα τι ακριβώς καταλαμβάνει πολύ χώρο και θα μπορούν να διαχειρίζονται το χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου. Ιδιαίτερα χρήσιμο για οικονομικά και προσιτά smartphones τα οποία διαθέτουν μικρό αποθηκευτικό χώρο.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ