ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αύξηση 8.43% στις πωλήσεις υπολογιστών για το 3ο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με πέρυσι

0

Η πανδημία επέφερε την ανάγκη για εργασία και μάθημα από το σπίτι, που συνεπάγεται ανάγκη για περισσότερους υπολογιστές σε πολλά νοικοκυριά.

Χάρη στην πανδημία, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Thurott, η αύξηση συγκριτικά με την ίδια περυσινή περίοδο αγγίζει το 8.43%, που συνεπάγεται πωλήσεις περίπου 73.1 εκατομμυρίων υπολογιστών. Τα νούμερα προέρχονται από αναφορές των Gartner και IDC.

Η Mikako Kitagawa, της Gartner, δήλωσε πως:

    “Αυτό το τρίμηνο είδαμε [στην Gartner] τη μεγαλύτερη ζήτηση για Η/Υ των τελευταίων 5 ετών. Η αγορά πλέον δεν μετράται βάσει αριθμού υπολογιστών ανά νοικοκυριό. Η δυναμική άλλαξε και υπολογίζουμε έναν υπολογιστή ανά άτομο.”

Αντίστοιχα, ο Jitesh Ubrani της IDC δήλωσε τα εξής:

    “Η ζήτηση τόσο των καταναλωτών όσο και οργανισμών πλησίασαν επίπεδα ρεκόρ σε κάποιες περιπτώσεις. Τα gaming [PC], τα Chromebook και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα laptops με λειτουργία cellular ήταν λαμπρά σημεία για το τρίμηνο. Εάν η αγορά δεν είχε παρεμποδιστεί από ελλείψεις εξαρτημάτων, οι αποστολές των laptops θα είχαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο τρίμηνο, καθώς η αγορά δεν είχε ακόμη ικανοποιηθεί.”

Η Lenovo κυριάρχησε όσον αφορά τον αριθμό τεμαχίων, καθώς 18.8 εκατομμύρια συσκευές της πουλήθηκαν μέσα στο τρίμηνο σημειώνοντας ρεκόρ και δίνοντάς της το 25.7% του μεριδίου της αγοράς.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η HP, με 17 εκατομμύρια πωληθέντα τεμάχια, και η Dell στην τρίτη θέση, με 11.4 εκατομμύρια. Η Apple κατέκτησε την τέταρτη θέση με 6.2 εκατομμύρια πωλήσεις, δίνοντας στα Mac ένα μερίδιο της τάξεως του 8.48% ενώ την πέμπτη θέση πήρε η Acer με περίπου 6 εκατομμύρια πωλήσεις. Από τους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές, ο μοναδικός που δεν είδε διψήφιο αριθμό στην ανάπτυξη εν συγκρίσει με πέρυσι είναι η Dell.

Δεδομένου πως για τα τελευταία χρόνια η αγορά των Η/Υ έβλεπε διαρκή πτώση, κάτι που αναμενόταν να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, η πανδημία άλλαξε εντελώς τα δεδομένα και η ανοδική πορεία των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ