ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Tesla υποσχέθηκε πλήρη αυτόνομη οδήγηση και τελικά φέρνει μία beta στις 20 Οκτωβρίου

0

Τον Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια του Battery Day event, η Tesla δήλωνε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μία περιορισμένης πρόσβασης beta του πολυαναμενόμενου λογισμικού Full Self Driving (FSD) σε περίπου ένα μήνα. Πλέον έχουμε μια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Απαντώντας σε ένα tweet, ο CEO Elon Musk δήλωσε ότι η περιορισμένη beta έκδοση θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Αρχικά, η έκδοση θα περιοριστεί σε έναν μικρό αριθμό χρηστών που είναι ειδικοί αλλά και προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ο Musk δεν εξήγησε πολλά για το πώς η εταιρία θα αποφασίζει τα άτομα τα οποία θα προσκαλέσει στη beta. Παρά το γεγονός ότι η ονομασία της λειτουργίας παραπέμπει σε σκέψεις ενός αυτοκινήτου που κινείται εντελώς αυτόνομα, το Full Self-Driving δεν κάνει αυτό. Όπως και με το Autopilot, ο οδηγός θα πρέπει να κρατά τα χέρια του στο τιμόνι, καθώς χρησιμοποιεί τη λειτουργία. Αυτό που κάνει ουσιαστικά το Full Self-Driving είναι να παραχωρεί επιπλέον πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το Auto Lane Change (αυτόματη εναλλαγή λωρίδας) και το Autopark (αυτόματο παράλληλο ή κάθετο παρκάρισμα).

Σίγουρα οι οδηγοί των Tesla αυτοκινήτων που πλήρωσαν επιπλέον για να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, περίμεναν υπομονετικά για την κυκλοφορία του FSD. Όπως είχε αναφέρει ο Musk κατά τη διάρκεια του Battery Day, η Tesla έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει μία θεμελιώδη επανεγγραφή του λογισμικού Autopilot προτού το FSD γίνει πραγματικότητα.

Η πολυπλοκότητα του νευρωνικού δικτύου του αυτοκινήτου και η συνολική λογική πίσω από αυτό, έχουν βελτιωθεί δραματικά.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ