ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

PlayStation 5: Τα παιχνίδια του PS4 που δεν είναι συμβατά

0

Κάτι περισσότερο από ένα μήνα μας χωρίζει η κυκλοφορία του PlayStation 5 και η Sony επιτέλους αποκαλύπτει ποια παιχνίδια του PS4 δεν θα λειτουργούν στη νέα κονσόλα. Ευτυχώς, ο κατάλογος των μη συμβατών παιχνιδιών, είναι πολύ μικρός.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η Sony στην επίσημη ενότητα Υποστήριξη της ιστοσελίδας της, τα παιχνίδια που δεν θα είναι συμβατά είναι τα παρακάτω:

  •     DWVR
  •     Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  •     TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
  •     Just Deal With It!
  •     Shadow Complex Remastered
  •     Robinson: The Journey
  •     We Sing
  •     Hitman Go: Definitive Edition
  •     Shadwen
  •     Joe's Diner

Η Sony έχει πει εδώ και αρκετούς μήνες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του PS4 θα είναι συμβατά με το PS5. Η Microsoft, από την άλλη πλευρά, έχει αναφέρει ότι ακόμη και τίτλοι από το πρώτο Xbox θα είναι συμβατοί με το Xbox Series X και Series S.

Στην ίδια σελίδα, υπάρχουν και κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τη δυνατότητα backwards compatibility του PS5. Κάποια παιχνίδια του PS4 θα αναβαθμιστούν για τη νέα κονσόλα, χάρη στη λειτουργία Game Boost του PS5, μια λειτουργία που φαίνεται παρόμοια με τη λειτουργία Boost Mode του PS4 Pro. Οι συμβατοί τίτλοι θα τρέχουν πιο ομαλά και με περισσότερα fps.

Ορισμένες λειτουργίες κάποιων παιχνιδιών ενδέχεται να μην λειτουργούν στο PS5, χωρίς η Sony να μπαίνει σε λεπτομέρειες, και ίσως οι χρήστες να έρθουν αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών προβλήματα καθώς παίζουν παιχνίδια PS4. Η εταιρία προτείνει στους χρήστες να δοκιμάσουν τα παιχνίδια PS4 στο PS5 προτού αυτοί αγοράσουν τυχόν πρόσθετα DLC. Η Sony προτρέπει επίσης τους παίκτες να διατηρούν το PS5 ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση firmware, η οποία ενδεχομένως να διορθώνει προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν με τα συμβατά παιχνίδια.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η Sony, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το PlayStation VR για τα VR παιχνίδια τους. Ακόμη, το PS5 θα υποστηρίζει τα χειριστήρια Dualshock 4 μόνο για τα PS4 παιχνίδια ενώ επίσης, τα ακουστικά Platinum και Gold θα συνεχίσουν να λειτουργούν και στη νέα κονσόλα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έχει κατεβάσει ο χρήστης στο PS4, θα μπορεί να τα μεταφέρει στο PS5 ασύρματα μέσω Wi-Fi. Επίσης, θα είναι δυνατό το gaming παιχνιδιών PS4, ακόμη κι αν αυτά είναι αποθηκευμένα σε συμβατούς εξωτερικούς αποθηκευτικούς δίσκους.

Τέλος, η Sony επιβεβαίωσε τον τρόπο λειτουργίας του streaming παιχνιδιών. Αναφέρει πως η λειτουργία Remote Play από το PS4 στο PS5 θα είναι ενεργή, το οποίο σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να παίξει παιχνίδια PS4 στο PS5, χωρίς απαραίτητα να τα εγκαταστήσει στη νέα του κονσόλα. Φυσικά, θα απαιτείται η κονσόλα PS4 για να γίνει αυτό. Το PS Now θα συνεχίσει να είναι συμβατό με το PS5, αν και η Sony αναφέρει πως τα παιχνίδια PS4 που θα γίνονται streaming με τη χρήση μία εκ των δύο παραπάνω λειτουργιών, δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που προσφέρει το Game Boost.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ