ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Νότια Κορέα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο 5G με τεράστια διαφορά

0

Ολοένα και περισσότερες 5G συσκευές κάνουν την εμφάνισή τους πλέον, αλλά τι γίνεται με τα ίδια τα δίκτυα του 5G; Μπορεί η ανάπτυξη των δικτύων να γίνεται σε όλο τον κόσμο, τα αυτόνομα οχήματα όμως και τα απομακρυσμένα χειρουργεία είναι ακόμα μακριά καθώς είναι πολύ λίγες οι χώρες που μπορούν από τώρα να προσφέρουν βασικές 5G υπηρεσίες στους κατοίκους τους.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Omdia, η Νότια Κορέα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη του 5G. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε σε πέντε πυλώνες, την κάλυψη δικτύου, τις διαθέσιμες συχνότητες 5G, τη λειτουργία παρόχων, την υιοθέτηση από τους πελάτες και το ρυθμιστικό περιβάλλον. Σε όλους τους τομείς η Νότια Κορέα διαπρέπει έχοντας 5.88 εκατομμύρια 5G συσκευές ή αν θέλετε το 10% όλων όσων χρησιμοποιούνται στη χώρα.

Άξια αναφοράς είναι και η δεύτερη θέση της Ελβετίας η οποία ξεπέρασε το Κουβέιτ. Πάνω από 500 πόλεις στην Ελβετία έχουν τουλάχιστον 80% κάλυψη 5G, με την Swisscom να έχει ήδη πετύχει στο στόχο του 90% του δικτύου της. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Φινλανδία.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ