ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Android 12 θα διευκολύνει την εγκατάσταση εφαρμογών από third-party καταστήματα

0

Ταυτόχρονα όμως θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των προγραμματιστών που παρέκαμπταν να πληρώνουν την αμοιβή του 30% του Play Store για αγορές εντός των εφαρμογών τους.

Η Google θα κυκλοφορήσει το Android 12 κάποια στιγμή το επόμενο έτος, με την εταιρία να αναφέρει πως θα διευκολύνει τους χρήστες Android να εγκαθιστούν εφαρμογές από καταστήματα τρίτων (third-party stores) στις συσκευές τους. Η αμερικανική εταιρία είπε ότι πραγματοποιεί την αλλαγή ως απάντηση στα σχόλια των προγραμματιστών και υποσχέθηκε να δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον.

Ως μέρος της ίδιας ανακοίνωσης, η Google διευκρίνισε τη στάση της σχετικά με τις αγορές εντός των εφαρμογών (in-app purchases). Η εταιρία λέει ότι θα απαιτήσει από όλους τους προγραμματιστές που προσφέρουν ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες μέσω των εφαρμογών τους να επεξεργάζονται τις πληρωμές τους μέσω του συστήματος χρέωσης του Play Store. Οι προγραμματιστές έχουν διορία έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 για να συμμορφώσουν τις εφαρμογές τους με την ενημερωμένη πολιτική πληρωμών της Google.

Η Google επισημαίνει ότι η πολιτική αυτή θα επηρεάσει το πολύ το 3% των προγραμματιστών του Play Store. Και από αυτό το 3%, λέει ότι σχεδόν το 97% ήδη χρησιμοποιούν το σύστημα χρέωσης του Google Play για τις πληρωμές των χρηστών εντός των εφαρμογών. Ωστόσο, λιγότερο από το 1% των προγραμματιστών του Play Store, εταιρίες όπως Netflix και Spotify, παρακάμπτουν επί του παρόντος αυτή την πολιτική, ζητώντας από τους πελάτες να πληρώνουν απευθείας σε αυτούς τις συνδρομές τους. Η αλλαγή πολιτικής θα αναγκάσει αυτές τις εταιρίες να πληρώσουν το 30% της αμοιβής που ζητάει η Google για αγορές εντός των εφαρμογών τους.

Η αποσαφήνιση της πολιτικής έρχεται σχεδόν σίγουρα ως απάντηση για την πρόσφατη αφαίρεση του Fortnite από το Play Store. Τον προηγούμενο Αύγουστο, η Epic Games πρόσθεσε ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμής στις εκδόσεις iOS και Android του παιχνιδιού που επέτρεπε στους παίχτες να παρακάμπτουν το App Store και το Google Play όταν αυτοί πλήρωναν τα ψηφιακά νομίσματα V-Bucks εντός του Fortnite. Παρ’ όλα αυτά η Google αναφέρει πως ακόμη κι όταν ένας προγραμματιστής δεν συμφωνεί με τις πολιτικές της εταιρίας, αυτός θα μπορεί ακόμη να διανείμει την εφαρμογή του στο Android.

isnomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ