ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρώπη “πρωταθλήτρια” στην αγορά των υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων

0

Οι χώρες της γηραιάς ηπείρου ξεπέρασαν σε πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων την Κίνα το πρώτο μισό του 2020.

Ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να ξεπεράσει την Κίνα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, έπειτα από το πρώτο μισό του 2020 η ασιατική χώρα παραδίδει τα σκήπτρα στη γηραιά ήπειρο όσον αφορά στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ήταν σημαντικά περισσότερες στην Ευρώπη σε σχέση με την Κίνα (περίπου 170 χιλιάδες έναντι 80 χιλιάδων) τη στιγμή που στις πωλήσεις εξ ολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων (μπαταρίας δηλαδή) η δεύτερη διατήρησε τα ηνία (245 χιλιάδες έναντι 210 χιλιάδων). Αποτέλεσμα αυτών, ήταν οι συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη να φτάσουν τα 380 χιλιάδες οχήματα, όταν στην Κίνα έμειναν σχεδόν στις 335 χιλιάδες.

Τα νέα από το “μέτωπο” των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως θετικά τους τελευταίους μήνες. Στις πλέον αξιοσημείωτες ειδήσεις, η Volkswagen διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ήπειρο, ενώ η Σουηδία έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά λεωφορεία για καθαρές μεταφορές.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ