ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google διαπραγματεύεται με τη Samsung για την προώθηση του Assistant έναντι του Bixby

0

Η Google και η Samsung βρίσκονται σε συζητήσεις για μία συμφωνία που θα έδινε στον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα ένα πλεονέκτημα στις υπηρεσίες των τηλεφώνων της νοτιοκορεάτικης εταιρίας, όπως αναφέρει το Bloomgerg. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την προώθηση του Google Assistant και του Play Store έναντι των εναλλακτικών λύσεων της Samsung.

Η Samsung είναι η μεγαλύτερη εταιρία smartphone στον κόσμο και μακράν ο κορυφαίος κατασκευαστής φορητών συσκευών Android στις ΗΠΑ. Ενώ τα τηλέφωνά της χρησιμοποιούν το Android της Google, η Samsung προσπάθησε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα με το δικό της λογισμικό που τρέχει πάνω από το Android, συμπεριλαμβανομένου και του έξυπνου βοηθού Bixby αλλά και των καταστημάτων Galaxy App. Τα προϊόντα της Google εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στα τηλέφωνα της Samsung, αλλά η νοτιοκορεάτικη εταιρία έχει φτάσει στο βαθμό να περιλαμβάνει αποκλειστικά πλήκτρα στις συσκευές της σε μια προσπάθεια να κάνει το Bixby την πιο προσιτή και εύκολη στη χρήση επιλογή για τους πελάτες.

Η Google και η Samsung έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και πάλι στο παρελθόν όταν η δεύτερη συμφώνησε να μειώσει μερικές από τις τροποποιήσεις της στο TouchWiz το 2014. Παρόλο που φαίνεται ότι η Google εξακολουθεί να μην είναι ευχαριστημένη με αυτό που προέκυψε από τότε, η Samsung θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από «λόγια» για να αλλάξει τακτική. Όπως μάλιστα αναφέρει το Bloomberg, η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Apple, ώστε να οριστεί η Google ως βασική μηχανή αναζήτησης στον Safari.

Τα νέα έρχονται έπειτα από προσπάθειες της Google να πείσει τους αμερικανούς νομοθέτες ότι δεν κάνει κατάχρηση της εξουσίας της. Το Play Store και η υποχρεωτική δέσμευση υπηρεσιών της Google σε τηλέφωνα Android, πέρασαν από αυστηρό αντιμονοπωλιακό έλεγχο και μία συμφωνία με τη Samsung θα μπορούσε να υπονομεύσει το επιχείρημα της Google ότι η πλατφόρμα Android επιτρέπει τον ισχυρό ανταγωνισμό.

Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε στο Bloomberg:

    Η Samsung παραμένει αφοσιωμένη στο δικό μας οικοσύστημα και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, η Samsung συνεργάζεται στενά με την Google και άλλους συνεργάτες για να προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες για κινητά στους χρήστες μας.

Εκπρόσωπος της Google αναφέρει:

    Όπως όλοι οι κατασκευαστές συσκευών Android, η Samsung είναι ελεύθερη να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών και τον δικό της ψηφιακό βοηθό. Αυτή είναι μία από τις υπέροχες δυνατότητες της πλατφόρμας Android. Και ενώ μιλάμε τακτικά με συνεργάτες για τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας των χρηστών, δεν έχουμε σχέδια να το αλλάξουμε αυτό.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ