ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Quick Charge 5.0 της Qualcomm υπόσχεται πλήρη φόρτιση σε 15 λεπτά

0

Η Qualcomm παρουσίασε τη νέα τεχνολογία φόρτισης υπό την ονομασία Quick Charge 5.0 και υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στις ταχύτητες που έχουμε συνηθίσει. Η τεχνολογία υπόσχεται να φορτίσει τις συσκευές σας μέχρι το 50% σε μόλις 5 λεπτά, υποστηρίζοντας πάνω από 100W φόρτισης.

Σε εσωτερικές δοκιμές μία μπαταρία 4.500mAh φόρτισε 70% ταχύτερα με το Quick Charge 5.0 σε σχέση με το Quick Charge 4.0, ενώ προσφέρει 10 φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με την πρώτη γενιά της Qualcomm. Πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά.

Η Qualcomm έσπευσε να τονίσει την ασφάλεια του συστήματος, λέγοντας πως χρησιμοποιεί 12 διαφορετικές προστασίες τάσης, έντασης και θερμοκρασίας, ενώ κρατά κατά 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες τις θερμοκρασίες σε σχέση με το Quick Charge 4.0. Υπάρχει προστασία υπέρτασης στο USB στα 25V. Επιπλέον, η τεχνολογία θα είναι συμβατή και με παλαιότερες συσκευές και έτσι οι χρήστες μπορούν να  χρησιμοποιήσουν ένα Quick Charge 5 φορτιστή για να φορτίσουν τα Quick Charge 4 και 3 τηλέφωνά τους στις ταχύτητες που έχουν συνηθίσει.

Το Quick Charge 5.0 θα αρχίσουμε να το βλέπουμε εμπορικά διαθέσιμο σε συσκευές μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Αρχικά θα κάνει την εμφάνισή του σε ναυαρχίδες και σταδιακά θα εξαπλωθεί σε συσκευές όλης της γκάμας. Ο Snapdragon 865 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα είναι συμβατός με αυτήν την  τεχνολογία.

https://youtu.be/Zb_ZRPFa_2k

 

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ