ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με περισκοπικό τηλεφακό τα iPhones του 2022, σύμφωνα με τον αναλυτή Kuo

0

Σύμφωνα με τον αναλυτή της TF Securities, Ming-chi Kuo, η Apple σχεδιάζει να φέρει περισκοπικούς τηλεφακούς στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2022. Η Semco, μία νοτιοκορεάτικη εταιρία που σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει μηχανισμούς αυτόματης εστίασης στα μοντέλα iPhone που θα παρουσιαστούν φέτος, λέγεται ότι είναι σε θέση να παρέχει περίπου τα μισά οπτικά μέρη που θα χρειαστεί η Apple για τους νέους τηλεφακούς.

Με τις περισκοπικές κάμερες τα iPhone θα μπορούσαν να υποστηρίζουν μεγάλα εστιακά μήκη, αφού αυτές χρησιμοποιούν πρίσματα και καθρέφτες για να αντανακλούν και να εστιάζουν το φως στον αισθητήρα. Αντιθέτως, σήμερα στις παραδοσιακές κάμερες, ο αισθητήρας βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον φακό. Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να ενεργοποιήσει καλύτερο και μεγαλύτερο ζουμ ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από κινεζικές εταιρίες όπως η Oppo και η Huawei, με τηλέφωνα με φακούς ζουμ 5x αλλά και τη Samsung στο Galaxy S20 Ultra.

Το 2016, το Apple iPhone 7 Plus ήταν το πρώτο τηλέφωνο της κατηγορίας του που πρόσθεσε έναν δευτερεύοντα τηλεφακό 2x, τον οποίο η εταιρία χρησιμοποίησε επίσης για να παρέχει πληροφορίες βάθους για τις φωτογραφίες πορτρέτου. Η Apple παρ' όλα αυτά, δεν έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα συσκευή με μεγαλύτερο ζουμ από το 2x, παρά τις κινήσεις του ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, αν η αμερικανική εταιρία σκέφτεται μία τέτοια κάμερα, είναι πιθανό να παρέχει ζουμ 5x ή μεγαλύτερο. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο οπτικό ζουμ που έχουμε δει σε smartphone είναι 10x και το παρέχει το P40 Plus της Huawei.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ