ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καθυστερεί η κυκλοφορία των Windows 10X έως το 2021

0

Αναφορές κάνουν λόγο για καθυστέρηση των Windows 10X έως την άνοιξη του 2021, με την έκδοση για συσκευές διπλής οθόνης να έρχεται το 2022.

Τα Windows 10X δεν είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Αντιθέτως, είναι ένας συνδυασμός των Windows 10 για desktop υπολογιστές με ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον που θα προσφέρει μία απλούστερη εμπειρία χρήστη αλλά και διευρυμένη συμβατότητα και με άλλες συσκευές. Ενώ τα Windows 10X είχαν αρχικά σχεδιαστεί για laptops και tablets, η Microsoft το 2019 αποφάσισε να τα προωθήσει για χρήση σε πιο ενδιαφέρουσες συσκευές, όπως τις συσκευές διπλής οθόνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί το περιβάλλον εργασίας σε σύγκριση με τα Windows 10.

Ωστόσο, η εταιρία άλλαξε τα σχέδιά της ξανά, με τον πυρήνα των Windows 10X να παραμένει ακόμη σε δοκιμαστική περίοδο και να προορίζεται πλέον για υπολογιστές μίας οθόνης, έπειτα και την τελευταία καθυστέρηση στην κυκλοφορία τους. Η ιστοσελίδα ZDNet αναφέρει πως τα Windows 10X αναμένονται να γίνουν διαθέσιμα στις αρχές του 2021 ενώ η πρώτη έκδοση δεν θα περιλαμβάνει υποστήριξη Win32, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζει παλαιότερες εφαρμογές. Αντιθέτως, τα 10X θα λειτουργούν όπως τα Windows 10 σε λειτουργία S και θα εκτελούν μόνο εφαρμογές μέσα από το επίσημο Store της Microsoft αλλά και web εφαρμογές.

Με αυτή την αλλαγή, η υποστήριξη Win32 θα καθυστερήσει τουλάχιστον έως το 2022, μία χρονιά στην οποία η Microsoft αναμένεται να κάνει διαθέσιμα τα Windows 10X και στις συσκευές διπλής οθόνης. Επίσης, το ZDNet αναφέρει πως η εταιρία θα αλλάξει το πρόγραμμά της αναφορικά με τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Αντί για τις 2 μεγάλες καθιερωμένες αναβαθμίσεις το χρόνο, θα έχουμε πλέον 1, ώστε να διαθέσει περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό στην ανάπτυξη των Windows 10X.

Η Mary Jo Foley του ZDNet λέει επίσης:

    Η Microsoft αναμένεται να φέρει ορισμένα χαρακτηριστικά που δημιουργεί για τα Windows 10X, όπως κάποια στοιχεία UX και τεχνολογίες ασφαλείας, και στα κανονικά Windows 10.

Ανατρέχοντας φυσικά στις προηγούμενες «μεγάλες» ενημερώσεις της Microsoft, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι μόνο «μεγάλες» δεν ήταν, αφού περιείχαν λίγες ή καθόλου νέες δυνατότητες. Οπότε η αμερικανική εταιρία ενδεχομένως να έχει ήδη βάλει σε τροχιά τα νέα της σχέδια, από το δεύτερο μισό του 2019.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ