ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Apple πλήρωσε $1 δις στη Samsung επειδή δεν πούλησε αρκετά iPhone

0

Η Samsung είναι ο κυρίαρχος παραγωγός OLED οθονών στην αγορά και από αυτή τη θέση ισχύος μπορεί να απαιτεί από τους πελάτες της έναν ελάχιστο αριθμό στην παραγγελία τους με ρήτρα αποζημίωσης αν δεν πιάσουν αυτόν τον αριθμό. Σύμφωνα με το Display Supply Chain Consultants λοιπόν, η Apple πρέπει να πληρώσει σχεδόν $1 δισεκατομμύριο ($950 εκατομμύρια για την ακρίβεια) στη Samsung, επειδή δεν κατάφερε να πιάσει τον ελάχιστο όγκο παραγγελίας για τις OLED οθόνες του iPhone.

Οι προβλέψεις της Apple λοιπόν σχετικά με τον όγκο iPhone που θα πουλούσε φαίνεται πως έπεσαν έξω και τώρα πρέπει να πληρώσει αυτά που προβλέπονται από το συμβόλαιο μεταξύ τους. Το περιστατικό αυτό φαίνεται και εν μέρει από τη δήλωση εσόδων της Samsung για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όπου οι λιγότερες παραγγελίες έπρεπε να φέρουν μείωση λειτουργικών εσόδων, όμως αντί αυτού έφεραν αύξηση λόγω της ποινής του $1 δις.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Apple αναγκάζεται να πληρώσει τη Samsung για μη επίτευξη του στόχου. Πέρυσι όμως η ποινή ήταν μικρότερη και η Apple πλήρωσε  $683 εκατομμύρια.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ