ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Phone app της Google σας εξηγεί γιατί σας καλεί μια εταιρεία

0

Το Google Phone app ετοιμάζεται να αποκτήσει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη λειτουργία. Όπως αναφέρει το Engadget, η αμερικανική εταιρεία έχει στα σκαριά την υπηρεσία Verified Calls η οποία θα αναλαμβάνει να ενημερώσει τον χρήστη κάθε φορά που εκείνος δέχεται μία κλήση από μία εταιρεία.

Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει η τελευταία να έχει καταχωρήσει τον server από τον οποίο καλεί, τον αριθμό του χρήστη και τον λόγο κλήσης στη βάση της Google. Αντίστοιχα ο χρήστης θα πρέπει να έχει περάσει στον λογαριασμό Google του τον αριθμό τηλεφώνου του και βέβαια να χρησιμοποιεί το Google Phone app -αν υποστηρίζεται από τη συσκευή του. Η ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας γίνεται αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Google, το Verified Calls δε συλλέγει δεδομένα χρήστη ενώ και οι πληροφορίες που έχει δώσει η εκάστοτε εταιρεία, διαγράφονται λίγα λεπτά μετά την πραγματοποίηση της κλήσης. Όσο για το πού θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη η λειτουργία, θεωρητικά ο χρήστης θα είναι σε θέση να γνωρίζει όταν π.χ. μία τράπεζα τον αναζητά για την εξόφληση δανείου ή λογαριασμού, μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας θέλει να του προτείνει ένα νέο πακέτο ή το σούπερ μάρκετ του πρόκειται να τον ενημερώσει για την παράδοση της παραγγελίας του.

Η λειτουργία αναμένεται να διατεθεί άμεσα, αν και είναι άγνωστο πότε πρόκειται να τη δούμε στα μέρη μας.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ