ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

0

Κοινή διακήρυξε υπέγραψε στο Ισραήλ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον γενικό διευθυντή του National Cyber Directorate, Yigal Unna.

Η διακήρυξη υπεγράφη με στόχο τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη εξάρτηση των κοινωνιών και των οικονομιών των δύο χωρών στο τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, χαιρέτισαν τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των αντίστοιχων εθνικών διευθύνσεων των δύο χωρών, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ Dr. Ami Applebaum, τον διευθυντή του Τεχνολογικού Πάρκου «Gav Yam Negev» Uzy Zwebner, καθώς και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Σε όλες τις συζητήσεις, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 σήμερα το πρωί, ο υπουργός αναφέρθηκε στις σχετικές συναντήσεις τονίζοντας:

«Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο στοιχείο από αυτά που καθιέρωσαν το Ισραήλ στην καινοτομία και θα ήθελα να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, θα σας έλεγα ότι είναι ο τρόπος που το κάνανε, περισσότερο ακόμη κι από τις ιδέες που έχουν γεννηθεί εκεί. Πολλές από τις ισραηλινές εταιρείες έχουν θέση στο να καλύψουν ανάγκες δικές μας.

Ανέφερα πριν την κυβερνοασφάλεια, μπορώ να αναφέρω πολλούς άλλους τομείς, όπως η γεωργία ακριβείας αλλά και θέματα που έχουν σχέση με την τεχνολογία της ενέργειας».

«Όλη η στρατηγική που στήσαμε τον τελευταίο χρόνο στον ψηφιακό μετασχηματισμό αφορούσε το να δούμε τι έκαναν όλοι οι άλλοι καλά και τι από όλα αυτά εμείς μπορούμε να ερμηνεύσουμε δημιουργικά στο ελληνικό πλαίσιο. Είδαμε τι έκαναν οι Άγγλοι, είδαμε τι έκαναν οι Εσθονοί.

Νομίζω ότι από το Ισραήλ μπορούμε να διδαχθούμε πάνω από όλα δυο πράγματα: το ένα έχει σχέση με την κυβερνοασφάλεια και με τις δομές κυβερνοασφάλειας, το δεύτερο έχει σχέση με το πώς έκαναν το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας έξω από τη Silicon Valley, έξω από τις ΗΠΑ, σε αυτό εδώ το σημείο»επισήμανε.

Και κατέληξε: «Και το έκαναν με συγκεκριμένες πολιτικές, με συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης και με συγκεκριμένη κουλτούρα που αφορούσε και τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα».

newsbeast.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ