ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσα γνωρίζουν οι εταιρείες τεχνολογίας για σένα; Βασικά, τα πάντα

0

Αν αναρωτιέσαι πόσα γνωρίζουν οι εταιρείες τεχνολογίες για σένα, η απάντηση σύμφωνα με την ιστοσελίδα Security Baron είναι «πρακτικά, τα πάντα».

Η ιστοσελίδα εξέτασε προσεκτικά τις πολιτικές ιδιωτικότητας των Facebook, Google, Apple, Twitter, Amazon και Microsoft και δημιούργησε ένα βολικό infographic που δείχνει ποιους τύπους δεδομένων παραδέχεται η κάθε εταιρεία ότι συλλέγει για όσους χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Είναι γνωστό ότι για το Facebook, αλλά και για άλλες εταιρείες «τα δεδομένα ισοδυναμούν με χρήμα» όμως το πόσα γνωρίζουν οι εταιρείες για εμάς, ενδεχομένως να προκαλέσουν έκπληξη στους περισσότερους.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο infographic, το Facebook είναι ιδιαίτερα «data hungry», καθώς συλλέγει πληροφορίες για το επάγγελμα των χρηστών του, το επίπεδο εισοδήματος, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την φυλή ή τις διαφημίσεις που τους ενδιαφέρουν και άλλα αυτά, πέρα από τα γνωστά δεδομένα (τηλεφωνικός αριθμός, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τοποθεσία, τύπος συσκευής που χρησιμοποιείται). Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι το Facebook είναι «ασυνήθιστα επιθετικό» στη συλλογή δεδομένων, ενώ τα δεδομένα που συλλέγει επίσης αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από διαφημιζόμενους και τρίτους.

Η γνωστή υπηρεσία microblogging, Twitter από την άλλη συλλέγει ελάχιστα δεδομένα συγκριτικά με το Facebook. To Twitter δεν συλλέγει δεδομένα όπως η ονομασία, το φύλο ή ακόμα και την ημερομηνία γέννησης (κάτι που κάνουν οι Facebook, Google και Microsoft), ωστόσο το Twitter γνωρίζει τον τηλεφωνικό αριθμό, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζώνη ώρας ή ποια βίντεο παρακολουθούν οι χρήστες του και άλλα.

Οι εταιρείες Google και Microsoft είναι οι επόμενοι μεγάλοι παίκτες στη συλλογή δεδομένων. «Με την Cortana να ακούει και το Gmail να βλέπει όλα τα email σας, η πανταχού παρούσα φύση των Google και Microsoft τους δίνει πρόσβαση σε ένα άβολα μεγάλο όγκο από τις πληροφορίες σας» επισημαίνει η ιστοσελίδα Security Baron.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ