ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft φτιάχνει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα

0

Μια πολύ καλή είδηση βγήκε από την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν ανάμεσά τους και η Microsoft.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε επιτυχίες - ορόσημο για την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας τις πρόσφατες ανακοινώσεις εξαγορών δυο ελληνικών εταιριών, της Softomotive και της Think Silicon από δύο κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις, την Microsoft και την Applied Material αντίστοιχα. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ανήκουν στο δίκτυο του οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα. Όντας το πρώτο κέντρο της Microsoft σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα θα ενισχύσει περαιτέρω τον αντίκτυπο της εξαγοράς στην τοπική οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε το γεγονός πως δύο όμιλοι παγκόσμιας κλίμακας βρήκαν στην Ελλάδα την τεχνολογία που αναζητούν συστηματικά σε όλο τον κόσμο ενώ απέδωσε τα εύσημα και στην εταιρεία DeepSea που κατάφερε να αντλήσει 3 εκατομμύρια ευρώ από το αγγλικό επενδυτικό σχήμα ETF Partners. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρία που καταφέρνει να πείσει ένα ισχυρό fund του εξωτερικού να επενδύσει χρήματα στην χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας.

newsbeast.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ