ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook απέκτησε το GIPHY για $400 εκατομμύρια δολάρια

0

Η διάσημη πλατφόρμα GIF θα είναι πλέον κομμάτι του Instagram.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη δημοφιλή πλατφόρμα GIPHY, η οποία θα ενσωματωθεί στο Instagram. Το Instagram υποστηρίζει εδώ και χρόνια την αναζήτηση GIF μέσα από το GIPHY με το Facebook να δηλώνει πως θα ενσωματώσει την βιβλιοθήκη της πλατφόρμας και σε άλλες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, το κόστος εξαγοράς άγγιξε τα $400 εκατομμύρια δολάρια. Το Facebook έχει στόχο να διευκολύνει την αναζήτηση GIF και αυτοκόλλητων στα Instagram Stories αλλά και κατά την αποστολή μηνυμάτων. Η GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί τη δική της βιβλιοθήκη GIF και αυτοκόλλητων, ενώ το Facebook θα επενδύσει στην τεχνολογία, στην προσθήκη περιεχομένου αλλά και στη σύναψη νέων συμφωνιών με συνεργάτες.

Στο Facebook, η πρόσβαση στο GIPHY επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να δημοσιεύουν κινούμενες εικόνες GIF στα σχόλια. Τόσο τα GIF όσο και τα αυτοκόλλητα υποστηρίζονται στα Stories των Facebook και Instagram καθώς και στα μηνύματα όπως για παράδειγμα μέσα από το Messenger. Ομοίως, το WhatsApp, το οποίο ανήκει και αυτό στο Facebook, υποστηρίζει GIF με παρόμοιο τρόπο.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ