ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το αντίπαλο δέος του TikTok ακούει στο όνομα Shorts και ανήκει στο YouTube

0

Το YouTube θέλει να μπει και αυτό στο χώρο των μικρών και περιεκτικών βίντεο λανσάροντας το Shorts.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, το YouTube ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα λειτουργία που ονομάζεται Shorts. Μία λειτουργία η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με το TikTok, αφού θα προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες.

Το YouTube Shorts θα είναι μέρος της mobile εφαρμογής του YouTube και θα διαθέτει σελίδα η οποία θα προβάλλει όλα τα τελευταία μικρά βίντεο που έχουν καταγράψει οι χρήστες. Μάλιστα, στα βίντεο αυτά οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μουσική και τραγούδια από το YouTube.

Το TikTok έχει ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και τους τελευταίους μήνες ξεπέρασε το 1.5 δισεκατομμύριο downloads. Φαίνεται πως οι χρήστες έχουν βρει το δικό τους καταφύγιο αναφορικά με τη δημιουργία μικρών βίντεο αφού χάρη στα ευέλικτα και εύκολα στη χρήση εργαλεία επεξεργασίας, ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα ευπαρουσίαστο κλιπ με τη δική του έξυπνη ιδέα.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλη εφαρμογή εφάμιλλης επιτυχίας με αυτή του TikTok, αν και υπήρξαν κάποιες απόπειρες. Μάλιστα, το Facebook ήδη έχει κάνει μία προσπάθεια λανσάροντας το Lasso πριν 1.5 χρόνο περίπου αλλά και παρουσιάζοντας μία αντίστοιχη λειτουργία στο Instagram.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα δούμε το Shorts αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει έως και το τέλος του 2020.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ