ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ρίχνει $800 εκατομμύρια στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

0

Ο Sundar Pichai ανακοίνωσε πως η Google Θα διαθέσει $800 εκατομμύρια για να υποστηρίξει την επιστημονική κοινότητα και τις μικρές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, $250 εκατομμύρια θα πάνε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σε 100 κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διασπορά του COVID-19. Επιπλέον παρέχει $20 εκατομμύρια ως διαφημιστικό κεφάλαιο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε τοπικές τράπεζες για να προωθήσουν τις ανακοινώσεις τους σχετικά με επιδοτήσεις και αποζημιώσεις.

Επιπλέον $200 εκατομμύρια θα διατεθούν μέσω μη κυβερνητικών υπηρεσιών και οικονομικών οργανισμών για να παρέχουν οικονομική βοήθεια σε μικρές επιχειρήσεις. Σκοπός εδώ είναι να βοηθηθούν επιχειρηματίες και κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται από τους κύριους τραπεζικούς οργανισμούς.

Ακόμα $340 εκατομμύρια θα διατεθούν ως Google Ads για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και έχουν ενεργούς λογαριασμούς το τελευταίο έτος. Το διαφημιστικό κεφάλαιο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τέλος, θα παρασχεθεί Google Cloud αξίας $20 εκατομμυρίων σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητές οι οποίες έχουν ριχτεί στη μάχη εναντίον του COVID-19.

Εργαζόμενοι της Google, τόσο από την Alphabet όσο και από τα τμήματα Verily και X, θα παρέχουν την τεχνογνωσία τους για την αύξηση της παραγωγής σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και ιατρικά μηχανήματα. Επίσης, σε συνεργασία με την Magic Glove & Safety θα παράγουν 3 εκατομμύρια μάσκες οι οποίες θα διατεθούν στο CDC των ΗΠΑ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ