ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Pirelli αναπτύσσει έξυπνα λάστιχα που ενημερώνουν άλλα οχήματα για τις συνθήκες του δρόμου

0

Τα λάστιχα του αυτοκινήτου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και στην εμπειρία οδήγησης και τώρα η Pirelli θέλει να τα πάει στο επόμενο επίπεδο, δίνοντάς τους smart χαρακτηριστικά τα οποία θα βασίζονται σε 5G δίκτυο.

Τα Pirelli Cyber Tyre θα περιέχουν έναν εσωτερικό αισθητήρα ο οποίος θα ανιχνεύει τις συνθήκες του δρόμου, αν είναι για παράδειγμα βρεγμένος, ποιο είναι το ρίσκο υδρολίσθησης κλπ. Βάσει αυτών των πληροφοριών, θα συνεργάζεται με τα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου για να βελτιώσει τον έλεγχο του οχήματος.

Επιπλέον, μέσω 5G συνδεσιμότητας θα μπορεί να αναμεταδίδει αυτές τις πληροφορίες σε ένα κεντρικό δίκτυο, το οποίο θα μεταφέρει τα δεδομένα σε αυτοκίνητα που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, πληροφορώντας τους υπόλοιπους οδηγούς για τις συνθήκες που πιθανόν να αντιμετωπίσουν.

Χάρη στη δυναμική του 5G, η Pirelli μπορεί να βάλει το λάστιχο σε ένα ευρύτερο δίκτυο επικοινωνίας το οποίο μπορεί να εισέλθει σε ένα οικοσύστημα μεταφορών, συνδράμοντας ενεργά στην ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών για το μέλλον της αυτοκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ