ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Mercedes-Benz θα λανσάρει το πρώτο της E-Scooter στις αρχές της νέας χρονιάς

0

Στην φετινή Διεθνής έκθεση της Φρανκφούρτης (2019 Frankfurt Motor Show) η Mercedes-Benz παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό σκούτερ.

Στην ανακοίνωση της, η μητρική εταιρεία Daimler αναφέρει για το νέο ηλεκτρικό σκούτερ: «Μόλις πρόσφατα, από τον Ιούνιο, επιτράπηκε η χρήση e-scooters στους Γερμανικούς δρόμους, και ήδη είναι δύσκολο να συλλάβουμε την κυκλοφορία στους δρόμους χωρίς αυτά. Αυτά τα ευέλικτα, ηλεκτρικά σκούτερ είναι ο ιδανικός τρόπος για να καλύψετε μικρές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον. Το νέο E-Scooter στην οικογένεια της μάρκας Mercedes-Benz EQ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ειδική στην κατασκευή σκούτερ micro και σχεδιάστηκε ειδικά για το πρώτο ή το τελευταίο μίλι, καθιστώντας το ιδανικό σύντροφο για όσους επιθυμούν ευέλικτες λύσεις στις μετακινήσεις τους. Καθώς είναι co-branded με την micro, το αστέρι της Mercedes και το λογότυπο EQ βρίσκονται στον σωλήνα κεφαλής ως εμπορικά σήματα Ηλεκτρικής Ευφυίας (EQ). Το λανσάρισμα του Mercedes-Benz E-Scooter στην αγορά αναμένεται στις αρχές του 2020».

Αυτά είναι και τα μοναδικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Daimler για το ηλεκτρικό σκούτερ της και δεν αναφέρθηκε στην αυτονομία, στην τελική ταχύτητα ή σε άλλα χαρακτηριστικά. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην έκθεση της Φρανκφούρτης επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει απευθείας τα σκούτερ στους πελάτες αλλά δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν απάντησε σε άλλες ερωτήσεις. Το πιθανότερο πάντως είναι το σκούτερ να μοιράζεται κάποια χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Suspension ή Merlin της micro.

Η αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ γνωρίζει άνθιση και αρκετές παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων θέλουν μερίδιο σε αυτή την αγορά, όπως για παράδειγμα οι BMW, Volkswagen και Ford. Λογικά, με τον Lewis Hamilton να έχει αποδείξει ότι είναι λάτρεις των ηλεκτρικών σκούτερ στις μετακινήσεις του στο paddock της F1, λογικά η εταιρεία δεν θα έχει πρόβλημα να τα προωθήσει στην αγορά.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ