ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: "ΒΟΜΒΑ" ...Κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου;

0

Οι καταγγελίες ήρθαν στο rethemnosnews.gr η μία μετά την άλλη. Γονιός από το Ρέθυμνο μας είπε τα εξής: "Ο γιος μου, είχε αναβολή από τον στρατό μέχρι τις 31-12-2022. Ξέρω, ότι θα τον καλέσουν να παρουσιαστεί στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου του 2023. Πήρα λοιπόν στην στρατολογία Ηρακλείου να ρωτήσω ποια ημερομηνία θα τους καλέσουν και αν θα παρουσιαστούν στο Ρέθυμνο. Μου απάντησαν, ότι η τελευταία ΕΣΣΟ  για το Ρέθυμνο ήταν τώρα τον Ιανουάριο και ότι το κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου έκλεισε και η επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου θα παρουσιαστεί εκτός Κρήτης, δεν ξέρουν που ακόμη, σε ποια κέντρα γιατί είναι νωρίς".

Αντίστοιχη καταγγελία ήρθε και από άλλο γονιό, ο οποίος πήρε την ίδια ακριβώς απάντηση: "μου είπαν, ότι η τελευταία ΕΣΣΟ που κάλεσαν νεοσύλλεκτους να υπηρετήσουν στο Ρέθυμνο ήταν τον Ιανουάριο και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τον Μάρτιο που θα καλέσουν τους επόμενους, τότε αυτοί θα παρουσιαστούν σε άλλα κέντρα της χώρας"!

Όπως είναι λογικό, οι απαντήσεις αυτές προκαλούν σοβαρή αναστάτωση και απαιτούνται επίσημες απαντήσεις για το θέμα αυτό. 

Η αλήθεια είναι πως υπό την μορφή φημών, η είδηση είχε προκαλέσει ένταση και αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. 

Από τότε καμία επίσημη ανακοίνωση δεν προέκυψε που να λέει πως το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ρεθύμνου κλείνει. Ωστόσο, όπως έλεγαν τότε οι "ψίθυροι" η ΕΣΣΟ Ιανουαρίου κατατάσσεται κανονικά στο στρατόπεδο της πόλης του Ρεθύμνου αλλά η επόμενη τον Μάρτιο είναι μεν άγνωστο που θα καταταχθεί αλλά σίγουρα ... εκτός Κρήτης! 

Αυτή είναι τώρα η απάντηση που παίρνουν οι γονείς από το γραφείο Στρατολογίας του Ηρακλείου. 

Ως εκ τούτου προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Και επειδή οι στρατιωτικοί ως είθισται έχουν εντολή και δεν μιλούν ανοιχτά στους εκπροσώπους του τύπου αλλά και επειδή αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο, καλό θα ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δώσει επίσημη απάντηση για αυτό το ζήτημα καθώς δεν τίθεται μόνο το θέμα των αντιδράσεων των φορέων της Κρήτης αλλά τίθεται και το  ζήτημα της αγωνίας εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους, που δεν ξέρουν που θα καταταγούν και γιατί ακριβώς θα πρέπει να προετοιμαστούν. 

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι δεν κλείνει το στρατόπεδο του Ρεθύμνου καθώς σε αυτό λειτουργούν δύο τάγματα αερομεταφερόμενων οπλιτών. Όμως το Κέντρο Νεοσυλλέκτων ήταν μια εξαιρετική λύση για τους γονείς της Κρήτης και εξυπηρετούσε άριστα όλες τις ανάγκες των γονιών της μεγαλονήσου. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι οριστική, σημαίνει πως στο εξής όλοι οι νέοι που εισέρχονται στο στρατό από την Κρήτη, θα παρουσιάζονται σε εκτός Κρήτης Κέντρα Νεοσυλλέκτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους. 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ