ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δρομολογούνται 17,5 εκ. ευρώ για τη θωράκιση του λιμανιού

0

Θετικά είναι τα μηνύματα που αφορούν στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου μετά και τις συναντήσεις  που είχε η πρόεδρος του Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Γ.Γ. Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γ.Γ. Αιγαίου κ. Κουτουλάκη, τον Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος, Γιώργο Αλεξανδράκη και την υπεύθυνη για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κ. Φωκά.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση του έργου της θωράκισης του λιμανιού, για το οποίο ήδη υπάρχει η δέσμευση ότι πρόκειται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2022 προκειμένου να υλοποιηθεί.

Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε σχετικά με το έργο της θωράκισης του λιμανιού: «Είναι ένα έτοιμο έργο 17,5 εκ. ευρώ και δρομολογείται για να χρηματοδοτηθεί. Η δέσμευση είναι πως τον Ιανουάριο του 2022 θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό», Στη συνέχεια η ίδια ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται στο Ρέθυμνο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος θα κάνει και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η κ. Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη αναφέρθηκε και σε δύο υποέργα που επίσης θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την αντικατάσταση όλων των προβλητών στη μαρίνα και την αποάμμωση του λιμανιού, 580 χιλ. ευρώ και 1,7 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Συγχρόνως δρομολογείται κι ένα  έργο που αφορά υποδομή ασφαλείας στο εμπορικό λιμάνι, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα κτήριο 200 τ.μ το οποίο προορίζεται για την ασφάλεια Σέγκεν. 

Όσον αφορά στο έργο του υδατοδρομίου, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δρομολογούνται οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση του τεχνικού εξοπλισμού, τονίζοντας συγχρόνως τη σημαντική συμβολή του τότε υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζοντας τον ως πολύτιμο συνεργάτη.  

 «Είναι δρομολογημένο να χρηματοδοτηθούμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να εγκαταστήσουμε εμείς τον τεχνικό εξοπλισμό. Το επόμενο διάστημα θα πάμε στο Υπουργείο για να δούμε πως θα προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση 265 χιλ. ευρώ για υποδομές, είπε η Κουτσαλεδάκη και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι το Ρέθυμνο έχει χάσει ένα πολύτιμο συνεργάτη, όπως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, και είναι άσχημο, γιατί ο βουλευτής μας μεριμνούσε και για θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητας του».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ