ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνέδριο για την τέχνη της ξερολιθιάς στα Ανώγεια

0

Συνέδριο με θέμα "Η Τέχνη της Ξερολιθιάς. Προσεγγίσεις για την προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση  των Μιτάτων του Ψηλορείτη και των ξερολιθικών κατασκευών διοργανώνεται στα Ανώγεια στις 17,18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.
Στο συνέδριο, που διοργανώνει ο Δήμος Ανωγείων και υποστηρίζεται από το Πράσινο Ταμείο, περιλαμβάνονται εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και ομιλητές καθώς και δράσεις ανάδειξης, αξιοποίησης και προστασίας των ξερολιθικών κατασκευών.

Το Συνοπτικό Πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
19:00 μ.μ.: Παρουσίαση «Κέντρου Προβολής της Κτηνοτροφίας και της Βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκου Ψηλορείτη», πλατεία Αρμί, Ανώγεια.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
10:30 π.μ.: Περιήγηση στο Ψηλορείτη, “Γνωρίζοντας την Ξερολιθιά και τα Μιτάτα του Ψηλορείτη” (Αναχώρηση από τις εγκαταστάσεις του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ)
18:30 μ.μ.: 1ο μέρος εισηγήσεων, Κέντρο πληροφόρησης  Γεωπάρκου Ψηλορείτη (Αίθουσα Γ. Κλάδος, Κτίριο ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ)

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
10:30 π.μ.: 2ο μέρος εισηγήσεων, Δομή «Ο τόπος του βοσκού» (Περιοχή Πάνω Αμπέλια, Δήμος Ανωγείων, Ν-Ιδαία Συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο email: [email protected] και [email protected]

Στο συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο της πρόληψης της COVID-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες ΚΥΑ. Ιδιαίτερα στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου απαιτείται η συμμετοχή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid τεστ 48 ωρών
Επιμέλεια Παραγωγής: Πολιτιστικό Δίκτυο Androidus Project Tank– Αργαστήρι ΚΟΙΝΣΕΠ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ