ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Οργή και αγανάκτηση από πλημμυροπαθή του Σταυρωμένου

0

Πέρυσι τον Νοέμβριο παραλίγο να πνιγεί στα λασπόνερα, όταν τα ορμητικά νερά του Αρκαδιώτη ποταμού διήλθαν μπροστά από το σπίτι του κι έφτασαν στο σαλόνι του. Για να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά του ποταμού, πήδηξε σε παρακείμενη ταράτσα μαζί με την γυναίκα του και το 2 μηνών παιδί τους από το παράθυρο της κουζίνας.

Τον ίδιο εφιάλτη φοβάται ότι θα ζήσει και φέτος κάτοικος της περιοχής του Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο, καθώς όπως καταγγέλλει στην ΚΡΗΤΗ TV, οι αρμόδιες υπηρεσίες όλο το καλοκαίρι όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στις στις συνεχείς εκκλήσεις του, αλλά μετέφεραν αρμοδιότητες και ευθύνη από τον δήμο στην περιφέρεια και αντίστροφα.

Τον Νοέμβριο του 2020 κινδύνεψε να πνιγεί από τα ορμητικά νερά του Αρκαδιώτη ποταμού που έφτασε μέχρι το ισόγειο του σπιτιού του. Σήμερα, δέκα μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία, το ποτάμι που διέρχεται μπροστά από το σπίτι του όχι μόνο δεν έχει καθαριστεί, αλλά η πυκνή βλάστησή του θυμίζει... ζούγκλα.

Απογοητευμένος και αγανακτισμένος από τις «ενέργειες» των αρμοδίων αρχών του Ρεθύμνου, ο Άγγελος Γαλαγκουράκης, ένας από τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής στο ύψος του Σταυρωμένου,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ποταμός που ξεκινά από το Αρκάδι και φτάνει έως του Σταυρωμένου είναι ελάχιστα καθαρισμένος σε κάποια σημεία του, ενώ ακόμα και ο δρόμος πάνω από την γέφυρα παραμένει στην ίδια ακριβώς διαλυμένη κατάσταση, όπως την πρώτη ημέρα των καταστροφικών πλημμύρων.

Αξιοσημείωτο, είναι επίσης ότι κανείς από τους πληγέντες της περιοχής δεν αποζημιώθηκε για τις ζημιές που υπέστη κατά την θεομηνία του περυσινού Νοεμβρίου.

Πάντως, πέρα από ελάχιστες κατοικίες που υπάρξουν πέριξ του ποταμού στου Σταυρωμένου, σε ενδεχόμενη νέα πλημμύρα ορατός είναι ο κίνδυνος και για το σχολείο της περιοχής, το οποίο πέρυσι εκκενώθηκε, ώστε να μην κινδυνέψουν οι μαθητές.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ