ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Φρένο» στον γαμήλιο τουρισμό βάζει ο κορωνοϊός

0

Αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που αν και προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό την ιστορία, τα προϊόντα και τις ομορφιές του τόπου, εντούτοις, τους τελευταίους μήνες έχει «εγκλωβιστεί» στην «δίνη» του κορωνοιού.

Μιλάμε φυσικά για τον γαμήλιο τουρισμό στο Ρέθυμνο, ο οποίος παρά το ότι έχει αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς φέτος οι επιχειρηματίες του κλάδου και ο δήμος μετρούν αναβολές πολιτικών γάμων αλλοδαπών ζευγαριών, με το αιτιολογικό των περιοριστικών μέτρων, λόγω πανδημίας και εμβολιασμών.

Έχει αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια καθιστώντας το νομό πρωτοπόρο πανελλαδικά, όμως η πανδημία του κορωνοιού τον «φρέναρε» για τα καλά. Ο λόγος για τον γαμήλιο ή ρομαντικό τουρισμό, ο οποίος κυριολεκτικά δίνει την δική του «μάχη» για να «επιβιώσει» στο Ρέθυμνο, δεδομένου ότι από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα οι αναβολές αλλά και οι ακυρώσεις γάμων αλλοδαπών ζευγαριών είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.

Γαμήλιος τουρισμός σημαίνει φιλοξενία από 20 έως και 200 άτομα συγγενών και φίλων των μελλόνυμφων, που μέσω αυτής της ιδιαίτερης στιγμής του ζευγαριού, όχι μόνο γνωρίζουν τις ομορφιές του Ρεθύμνου, αλλά ενισχύουν και την τοπική οικονομία.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε στο Ρέθυμνο ένας γάμος εμβολιασμένου ζευγαριού, όπου η νύφη ήταν από την Ουάσιγκτον, ο γαμπρός από την Αφρική και οι δυο τους εργάζονται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Με άλλα λόγια οι συνάδελφοι του ζευγαριού που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, έφυγαν από το Ρέθυμνο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με την γλώσσα των αριθμών πάντως από το πέρυσι μέχρι και τα τέλη Ιουνίου φέτος στον δήμο Ρεθύμνου τελέστηκαν 42 πολιτικοί γάμοι, ενώ με βάση τα στοιχεία ο αριθμός αυτός φτάνει μέχρι στιγμής τους 64 χωρίς ωστόσο να σίγουρο ότι θα γίνουν ή θα αναβληθούν.

Οι πολιτικοί γάμοι αλλοδαπών τουριστών γίνονται κυρίως σε ξενοδοχεία, σε παραλίες, αλλά και σε ιδιαίτερα ρομαντικές και ειδυλλιακές γωνιές του Ρεθύμνου με απίστευτη θέα και ομορφιά. Την τάση αυτή παρατηρείται τελευταία ότι ακολουθούν και πολλοί Ρεθυμνιώτες, λόγω περιοριστικών μέτρων.

Το μαγευτικό Ρέθυμνο πάντως βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις μελλόνυμφων από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι Κινέζοι.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ