ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα μέτρα από σήμερα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

0

Υποχρεωτικός έλεγχος δύο φορές την εβδομάδα για όσους εργάζονται στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις
Η σημερινή ημέρα φέρνει σε πέντε ελληνικά νησιά νέα μέτρα, καθώς βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ καταγράφονται πολλά ενεργά κρούσματα σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα, σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μύκονο,  Ίο, Σαντορίνη και Πάρο υπάρχουν νέοι περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ενώ μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ με στόχο τους εκτεταμένους ελέγχους στους κατοίκους.

Από σήμερα λοιπόν, Σάββατο 17 Ιουλίου, θα γίνεται χρήση υποχρεωτικού self test και rapid test όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η υποχρέωση για testing δύο φορές την εβδομάδα -μία με τη μέθοδο του self test και μία με rapid- αφορά και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Τα κρούσματα στα συγκεκριμένα νησιά
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών για τα συγκεκριμένα νησιά.

Πιο αναλυτικά, ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι ο εξής:

-Ηράκλειο: 105,71%

-Ρέθυμνο: 73,57%

-Μύκονος: 41,43%

-Πάρος: 15,71%

-Σαντορίνη: 13,14%

 

cretalive news

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ