ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συναντήσεις Α. Ξανθού στο Αμάρι για θέματα Αυτοδιοίκησης-Υγείας-Πρωτογενούς Τομέα

0

Επίσκεψη στο Δήμο Αμαρίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός. Πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό και Αντιδημάρχους, με τους οποίους συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά έργα στον Δήμο Αμαρίου, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και κοινωνία και θέματα παιδείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Α. Ξανθός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής και συζήτησε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό την εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας, το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην κοινοτική και κατ’ οίκον φροντίδα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, την ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ (μόνιμες προσλήψεις, μισθολόγιο, ένταξη στα ΒΑΕ) και να ενισχυθούν με επιπλέον πόρους οι δημόσιες δομές υγείας. Επίσης, ο κ. Α. Ξανθός ενημέρωσε για την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με θέμα την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Π.Ε. Ρεθύμνου με διαθεσιμότητα όλων των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τέλος, κ. Α. Ξανθός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου κ. Ι. Μανουσάκη και συζήτησαν τα θέματα των εκκρεμοτήτων στην επίλυση του θέματος των δασικών χαρτών που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης, την μεγάλη άνοδο στις τιμές των ζωοτροφών και τις σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ