ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

0

Με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο Δημαρχείο Σπηλίου για την υπογραφή συμβάσεων νέων έργων της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερη ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται στον Δήμο μας από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων του Πλακιά με προϋπολογισμού 4.533.650 € το οποίο είναι το 3ο Υποέργο του έργου Συλλογής, Επεξεργασίας και Διάθεσης των Λυμάτων των οικισμών  Ασώματος, Λευκόγεια, Μαριού, Μύρθιος, Σελλιά και Πλακιά. Τα 2 Υποέργα που αφορούν τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα συλλογής των οικισμών με προϋπολογισμό 9.416.824 € έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στην διαδικασία παραλαβής από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο που προστατεύει την δημόσια υγεία αλλά και το φυσικό περιβάλλον σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου βιολογικού θα έχουμε ποσοστό κάλυψης του 95% του πληθυσμού της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα.

Επίσης ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου «Μελέτη οριοθέτησης ρέματος Κόρακα στην ΤΚ Ροδακίνου» προϋπολογισμού 285.038 €  ανοίγοντας το δρόμο την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος στην παράλια του Κόρακα και την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε το έργο του ΝΟΑΚ-Αγιοβασιλιώτικος δρόμος δηλαδή το τμήμα του ήδη εκτελείται μέχρι την Παλέ αλλά και τα άλλα τμήματα από Παλέ έως Σπήλι, από Σπήλι έως Ακούμια και από Ακούμια έως Άγιο Δημήτριο Αγίας Γαλήνης συνολικού μήκους 27,6 χιλιομέτρων, όπου υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες με προϋπολογισμό έργου 73.000.000 € μαζί με τις απαλλοτριώσεις.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας. Σε συνεργασία με το Περιφερειάρχη έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Υφ. Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη ώστε να προσπαθήσει να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η Περιφέρεια Κρήτης λοιπόν υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή μας με ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον συντοπίτης Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Κακογιαννάκη. Βέβαια εκτός από τις σημερινές συμβάσεις, σαν Δήμος υλοποιούμε σειρά έργων με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφού ο κ Αρναουτάκης είναι ένας φίλος της περιοχής μας, ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας και στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.»   

Παρόντες στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη από την πλευρά του Δήμου Αγίου Βασιλείου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Τσουρδαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καπετανάκης, Βαγγελιώ Σαρτζετάκη και Γιάννης Χαραλαμπάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Βαρδάκη καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ασωμάτου, Λευκογείων, Μαριού, Μύρθιου και Σελλίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ