rethemnos-sprite
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Δημάρχου Αγ. Βασιλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στα πλαίσια της στενής τακτικής τους συνεργασίας.

Αντικείμενο και αυτής της συνάντησης ήταν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια και υλοποιούνται στην περιοχή, τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Δήμαρχο σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία είναι πολιτική προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη την μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τοπική Κοινότητα Μελάμπων που αποκαθιστά τα σοβαρά φαινόμενα καθιζήσεων στην πλατεία του οικισμού, διαχωρίζει τα όμβρια από τα λύματα διευκολύνοντας τη λειτουργία του βιολογικού που βρίσκεται υπό κατασκευή. Η συγκεκριμένη ολοκληρωμένη μελέτη είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε γιατί η περιοχή δεν ήταν στις επιλέξιμες λεκάνες απορροής ενώ έγινε προσπάθεια για την ένταξη του στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»  όμως δεν άνοιξε η  σχετική πρόσκληση. Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του ανταποκρίθηκε θετικά και στο προσεχές διάστημα θα υπάρχουν ανάλογες εξελίξεις.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Κάθε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική. Έχω αναφερθεί  δεκάδες φορές στην αυτοδιοικητική του γνώση, στην διορατικότητα και στα αναπτυξιακά ανακλαστικά του.

Επίσης τον έχω ευχαριστήσει κατ επανάληψη για την άμεση  ανταπόκριση του σε κάθε αίτημα του Δήμου.

Θέλω όμως να προσθέσω ότι για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου η Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά ο κ Αρναουτάκης αποτελεί στήριγμα σε κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο Περιφερειάρχης  ανταποκρίνεται όχι μόνο στην συζήτηση αλλά και στην λύση των προβλημάτων και το αποδεικνύει σε κάθε συνάντηση μας.

Σχετικά με το αντιπλημμυρικό Μελάμπων θεωρώ ότι θα έχουμε σύντομα θετικά νέα και έτσι θα γίνει πράξη μια δέσμευση μας στους κατοίκους των Μελάμπων η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας και τους ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση τους όλο αυτό το διάστημα. »