ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύο γιατροί και οκτώ ασθενείς της ορθοπεδικής κλινικής θετικοί στον κορωνοϊό

0

Μετά την επιβεβαίωση των δύο θετικών κρουσμάτων σε γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, εντοπίστηκαν αλλά οκτώ κρουσμάτων σε ασθενείς της ίδιας πτέρυγας. Οι δύο εκ των ασθενών έχουν μεταφερθεί στην κλινική covid, ενώ οι έξι έχουν πάρει εξιτήριο, και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους καθώς είχαν ήπια συμπτώματα.

Συγχρόνως, ένας ακόμα Ρεθεμνιώτης εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με βαριά συμπτώματα του κορωνοϊού, και αφού διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς των κλινικών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο και σε ασθενείς.

Ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός το βράδυ της Πέμπτης και τέθηκε σε καραντίνα άμεσα.

Από τα τεστ προέκυψε ότι οκτώ συνολικά ασθενείς της κλινικής είναι θετικοί, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην πτέρυγα του κορωνοϊού και έξι αποχώρησαν για τα σπίτια τους. Παράλληλα, σε προληπτική καραντίνα έχουν βγει πολλοί εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Συνολικά έχουν γίνει 30 τεστ σε υγειονομικούς και ασθενείς και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στον πρώτο όροφο, -ορθοπεδική και χειρουργική κλινική- παραμένουν οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονταν και γίνεται εσπευσμένα απολύμανση. Οι νέοι ασθενείς, μεταφέρονται στον 2ο όροφο και θα πάνε στις κλινικές που θα νοσηλευθούν όταν θα ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ