ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο VIRTUAL GREEK ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP

0

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του το τριήμερο VIRTUAL GREEK ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP, που περιελάμβανε διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ του Τμήματος Τουρισμού τού Δήμου Ρεθύμνης και εκπροσώπων τού τουρισμού τού Βελγίου, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας τού Ρεθύμνου στην διαρκώς αυξανόμενη αγορά της βορειοευρωπαϊκής χώρας και μίας από τις κυριότερες τουριστικές αγορές της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη συνάντηση άνοιξαν με χαιρετισμούς και παρουσιάσεις οι κ,κ,: Χάρης Ντιγριντάκης ο διοργανωτής και διευθύνων σύμβουλος του Tourism Media and Events, ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, η διευθύντρια ΕΟΤ Βελγίου κα Ελένη Σκαρβέλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήριος Μπάτος, η διευθύντρια πωλήσεων Βρετανίας και Κάτω Χωρών της Aegean Airlines κα Lynda Betsch καθώς και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου κ. Νικόλαος Ζούρος.

Από την αγορά τού Βελγίου συμμετείχαν τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators, δυνητικοί αγοραστές ελληνικών προϊόντων, bloggers, influencers και διακεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τής χώρας.

Οι Βέλγοι τουρίστες αποτελούν περίπου το 5% του συνόλου των τουριστών που υποδέχεται η Κρήτη κάθε χρόνο, ενώ η Βέλγικη αγορά καταγράφει υψηλή μέση διάρκεια παραμονής σε σχέση με το μέσο όρο της Περιφέρειας – κατατάσσεται στην τρίτη θέση πίσω από Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι η 5η μεγαλύτερη αγορά σε όρους επισκέψεων, σημειώνοντας τα προηγούμενα χρόνια μία διαρκή αύξηση. Οι Βέλγοι τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη κάθε χρόνο είναι τα τελευταία χρόνια πάνω από 200 χιλιάδες/έτος, με περίπου 2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις/έτος, και εισπράξεις 170 με 175 εκατομμύρια ευρώ/έτος. Διαμένουν στο νησί κατά μέσο όρο 9 ημέρες ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ξοδεύουν περίπου 800 ευρώ. Προτιμούν περισσότερο τις εκδρομές καθώς επίσης τις περιηγήσεις στην πόλη, τις βόλτες στην εξοχή και τα βουνά.

Στόχος του workshop ήταν η προαγωγή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας, ιδιαίτερα την μέση και χαμηλή τουριστική σεζόν και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν όλες οι διαδικτυακές συναντήσεις που είχε η αντιδήμαρχος της Επιτροπής Τουρισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη.

Η κυρία Μπιρλιράκη άκουσε τις απορίες και τις αναζητήσεις των συμμετεχόντων (TERALIS, VANDAME REIZEN, BLOODY MARIE, BEST OF TRAVEL, TRAVEL EXPERTS, Lot Wildiers, CARACTERE , Toni De Conick , WLLT SA, LIFE TRIPWLTTRATIO EVENTS, T REISKOFFERTJE, LIESBETS REISCENTER, CONNECTIONS BRUGGE,, DEUGENIETEN, TRAVEL EXPERT, Sam Van den Haute) σχετικά με εξειδικευμένες τουριστικές παροχές όπως για παράδειγμα Boutique Hotels, Wellness & Spa, επιλεγμένες εκδρομές, ποδηλασία, περιπατητικές διαδρομές κ.α., και τους ενημέρωσε απαντώντας στις απορίες αυτές, ενώ παράλληλα τους παρουσίασε το Ρέθυμνο ως ένα τουριστικό προορισμό όπου μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημαντικό επίσης είναι ότι όλοι οι Βέλγοι πράκτορες ήταν ενήμεροι για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που έχει το Ρέθυμνο ως τουριστικός προορισμός απέναντι στην πανδημία COVID-19.

Το συγκεκριμένο τριήμερο έδωσε την ευκαιρία στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης να αποκτήσει κατευθείαν γνωριμίες και μελλοντικούς συνεργάτες στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, τους οποίους και θα συστήσει στη συνέχεια στους Ρεθυμνιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού.

Η αντιδήμαρχος κυρία Μπιρλιράκη θα ενημερώσει την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε πλήρη αναφορά επάνω στα συμπεράσματα του τριημέρου, για να προχωρήσουν μαζί στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Η επόμενη διαδικτυακή επικοινωνία θα είναι με την αγορά της Πολωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ