ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες ετοιμάζουν το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας

0

Τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, η ιστορία του Ledra δεν προϊδέαζε για αυτό που εξελίσσεται σήμερα πλέον στο ιστορικό ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού. Από τις δυσκολίες και το κλείσιμο στη μετατροπή του στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πλέον το ξενοδοχείο υπό το μεγάλο διεθνές brand Grand Hyatt ετοιμάζεται σιγά σιγά να μεγαλώσει και να μετατραπεί στη ναυαρχίδα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζουμε οτι το Grand Hyatt Athens είναι μόλις το δεύτερο ξενοδοχείο του brand σε όλη την Ευρώπη, μετά από αυτό του Βερολίνου.

Η νέα άφιξη στα τουριστικά δρώμενα της Αθήνας το Νοέμβριο του 2018 έμελλε να γίνει η αρχή για κάτι ακόμη πιο μεγάλο και σπουδαίο. Και αυτό χάρη στις συμπράξεις εταιρειών στον τομέα των επενδύσεων και της φιλοξενίας.

Ο λόγος για τις Hines και Henderson Park που διεκδίκησαν και πήραν μαζί το κτίριο του ξενοδοχείου το 2017, με το ποσό των 33 εκ. ευρώ μετά από πλειστηριασμό. Η ριζική του ανακαίνιση, που κόστισε παραπάνω από 15 εκ. ευρώ, το μετέτρεψε στο σημερινό luxury ξενοδοχείο.

Η έτερη σύμπραξη ήταν με τον όμιλο Knossian των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, που χειρίστηκαν μάλιστα με επιτυχία τη διαπραγμάτευση και τελική συμφωνία με την Hyatt.

Η μεταμόρφωση του πρώην Odeon Starcity

Μια ακόμη επιτυχυμένη και στοχευμένη επενδυτική κίνηση ήρθε από την Hines ξανά, με την αγορά του κτιρίου που στέγαζε το πολυχώρο σινεμά Odeon Starcity, ακριβώς δίπλα από το Grand Hyatt, το 2019, έναντι 20,5 εκ. ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει την ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και μετά την κατάλληλη διαρρύθμιση την ένωσή του με το Grand Hyatt. Με τον τρόπο αυτό, το ξενοδοχείο θα αποκτήσει δυναμικότητα 550 δωματίων (από τα 309 σήμερα) και θα καταστεί το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Tα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει με την εταιρεία Vitael να έχει αναλάβει την πρώτη φάση (καθαιρέσεις).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την άνοιξη του 2022.

 

bizness.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ