ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση του ΚΚΚ Ρεθύμνου για τα κρούσματα στους χώρους δουλειάς

0

Τις τελευταίες μέρες, εμφανίζονται συνεχώς κρούσματα covid-19 σε υπηρεσίες και χώρους δουλειάς στο Ρέθυμνο, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 3 κρούσματα στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, τα δύο στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Πριν οι χώροι εργασίας και στο Ρέθυμνο μετατραπούν σε χώρους υπερ μετάδοσης του ιού, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα καθώς η «ατομική ευθύνη» που προβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι πανάκεια.

●   Να σταματήσει παντού και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα κάθε φαινόμενο εντατικοποίησης της δουλειάς, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην παραμέληση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων.  

●   Να συγκροτηθούν σε όλους τους χώρους εργασίας επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας. Να προσληφθεί ικανός αριθμός γιατρών εργασίας.

 ●    Να αυξηθούν παντού οι εργαζόμενοι καθαριότητας.

●    Με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους να γίνονται συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στο σύνολο των εργαζομένων με έμφαση όσους έρχονται σε επαφή με το κοινό.

●     Να παρθούν μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων , εξασφάλιση αδειών, πέρα της κανονικής με αποδοχές και ασφάλιση. Και πάνω απ’ όλα

●    Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή για να αντέξει το νοσοκομείο την αύξηση των κρουσμάτων και να μην μετατραπεί σε «νοσοκομείο της μίας και μόνο νόσου».

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η υγεία μας και η ζωή μας δεν μπαίνει σε κανένα «καντάρι».  

Αυτό κάνει η κυβέρνηση που άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Που για να μην χαλάσει τα χατίρια των επιχειρηματικών ομίλων έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό, στις μεταφορές.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να την υποχρεώσουν να πάρει ουσιαστικά μέτρα ΤΩΡΑ σύμφωνα με τις προτάσεις των υγειονομικών, των σωματείων και άλλων μαζικών οργανώσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ